Toon alle producten

Toon alle producten

U-bank

Heb jij een ruime woonkamer én behoefte aan veel zitplaatsen? Dan is een u-bank kopen zeker het overwegen waard! U-banken zijn de laatste jaren erg in trek. Niet zo verwonderlijk, want ze zijn bijzonder comfortabel en bieden veel ruimte. Perfect om na een lange werkdag heerlijk op onderuit te zakken. Bovendien kun je er zonder problemen languit op liggen! En laten we even eerlijk zijn, wie wil dat nu niet?

17 producten

 1. Hoekbank Alburg khaki
  Hoekbank Alburg khaki
  1.499,00
  • Uit voorraad leverbaar
 2. Hoekbank Alburg khaki + HR-schuim zitting
  Hoekbank Alburg khaki + HR-schuim zitting
  1.669,00
  • Uit voorraad leverbaar
 3. Hoekbank Calira grijs
  Hoekbank Calira grijs
  1.399,00
  • Uit voorraad leverbaar
 4. Hoekbank Flandria groen + pocketvering en visco-schuim
  Hoekbank Flandria groen + pocketvering en visco-schuim
  2.889,00
  • Uit voorraad leverbaar
 5. Hoekbank Calira grijs + HR-schuim zitting
  Hoekbank Calira grijs + HR-schuim zitting
  1.569,00
  • Uit voorraad leverbaar
 6. Hoekbank Alburg khaki
  Hoekbank Alburg khaki
  1.499,00
  • Uit voorraad leverbaar
 7. Hoekbank Alburg khaki + HR-schuim zitting
  Hoekbank Alburg khaki + HR-schuim zitting
  1.669,00
  • Uit voorraad leverbaar
 8. Hoekbank Flandria groen + pocketvering en visco-schuim
  Hoekbank Flandria groen + pocketvering en visco-schuim
  2.889,00
  • Uit voorraad leverbaar
 9. Hoekbank Calira + HR-schuim zitting
  Hoekbank Calira + HR-schuim zitting
  1.719,00
  • Uit voorraad leverbaar
 10. Hoekbank Calira
  Hoekbank Calira
  1.549,00
  • Uit voorraad leverbaar
 11. Hoekbank Winoa + HR-schuim zitting
  Hoekbank Winoa + HR-schuim zitting
  1.869,00
  • Uit voorraad leverbaar
 12. Hoekbank Calira grijs
  Hoekbank Calira grijs
  1.399,00
 13. Hoekbank Flandria groen
  Hoekbank Flandria groen
  2.199,00
  • Uit voorraad leverbaar
 14. Hoekbank Flandria groen
  Hoekbank Flandria groen
  2.199,00
  • Uit voorraad leverbaar
 15. Hoekbank Winoa
  Hoekbank Winoa
  1.699,00
  • Uit voorraad leverbaar
Geen verdere producten.

Wat is een u-bank?

Wanneer we spreken over een u-bank hebben we het over een bank met een U vorm. U-banken zijn te vergelijken met hoekbanken, alleen heb je bij een u-hoekbank dus nog een extra element in de lengte. U-banken zijn een uitstekend alternatief voor huishoudens waar een ruim bankstel of normale hoekbank eigenlijk niet volstaat. Ze bieden uitkomst in woonkamers die groot genoeg zijn om een u-bankstel los in de ruimte te plaatsen. De meeste banken met een U vorm bestaan uit losse elementen die je met behulp van een handleiding zelf in elkaar kunt schuiven. Dat biedt niet alleen veel flexibiliteit met betrekking tot de ideale opstelling, het scheelt ook weer montagekosten.

De voordelen van een u-bank

Met een u-bank benut je de ruimte optimaal. Doordat de bank in een U vorm is gebouwd, creëer je veel zitplaatsen zonder dat je ruimte in de kamer verliest. Ook geeft een grote u-bank een gezellige sfeer in de woonkamer. Met een grote groep kun je gemakkelijk iedereen aankijken wanneer je een gesprek voert. Ook heeft iedereen een comfortabele zitplaats voor de televisie.

In een ruimte waar het woon- en eetgedeelte samenkomen, is de U bank een eenvoudige manier om deze gedeelten van elkaar te scheiden.

Ons assortiment u-banken

Bij Profijt Meubel vind je een ruime collectie met hoekbanken, die je met behulp van losse elementen zelf kunt samenstellen in een bank met U vorm. Er zijn uitvoeringen met grove of juist slanke bankpootjes, met een lage of juist wat hogere rugleuning, met een normale of extra diepe zit. Onze zitmeubelen worden standaard geleverd met een vulling van polyetherschuim, echter zijn veel modellen tegen een kleine meerprijs ook verkrijgbaar met HR-schuim in de zitting. Deze high resilience vulling heeft een hoge veerkracht en neemt makkelijker zijn oorspronkelijke vorm aan, wat ook op de lange termijn voor een hoger zitcomfort zorgt.

Een u-bank samenstellen

Je u-bank helemaal naar wens samenstellen kan in alle Profijt Meubel winkels! Het maakt niet uit of je nu gaat voor een stoffen u-hoekbank of een lederen u-bank; je hebt altijd keuze uit een breed scala aan kleuren. Bijvoorbeeld een moderne u-bank met een beige stof, of een u-hoekbank uitgevoerd in bruin leder voor een klassieke uitstraling. Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste kleur en uitvoering? Onze medewerkers helpen je graag verder. Zo wordt het ontwerpen van je eigen u-bank wel heel eenvoudig! Neem ook eens een kijkje in onze collectie sierkussens; daarmee maak je je nieuwe zithoek helemaal compleet.

De u-banken in de collectie van Profijt Meubel zijn ook in de standaard uitvoering via de webshop te verkrijgen.

Ja, ik wil een u-bank kopen!

Bij Profijt Meubel vinden we dat iedereen de mogelijkheid moet hebben om kwalitatief hoogwaardige meubels in huis te halen tegen een eerlijke prijs. De positieve recensies die onze tevreden klanten bij ons achterlaten, bevestigen dat we daar steeds weer in slagen. Bovendien kun je met een gerust hart bij ons bestellen; onze webwinkel is CBW-erkend, wat betekent dat jij al consument van een goede bescherming en aantrekkelijke garantievoorwaarden profiteert. We begrijpen overigens heel goed dat veel mensen het bij een grote aankoop als een u-bank prettig vinden om eerst verschillende modellen van dichtbij te bekijken en uit te proberen. We nodigen je dan ook graag uit om te komen proefzitten in een van onze winkels. Uiteraard kunnen onze deskundige medewerkers je dan ook alles vertellen over de mogelijkheden die je hebt om je nieuwe u-bank te personaliseren.