€ 7,00 - € 1.759,00
€ 1.759,00
€ 7,00

374 producten

374 producten

Onderhoud van stoffen meubels

Onderhoud van stoffen meubels

374 producten

Van laag naar hoog sorteren Van hoog naar laag sorteren

De bekleding
Meubelstoffen zijn er in vele soorten, uitvoeringen en samenstellingen. Elk met zijn eigen kenmerken. Je kunt in het algemeen stellen dat de prijs van de meubelstof vaak niets zegt over zijn levensduur. De prijs van de meubelstof staat voor het gewicht, de eventuele finish op de stof en welke basismaterialen er in gebruikt worden. Deze kenmerken bepalen uiteindelijk de prijs van de meubelstof. Als basismateriaal kunnen o.a. de volgende garens gebruikt worden: polyester, poly-acryl, wol, viscose, katoen of linnen. Veelal wordt een mix van deze garens gebruikt om aan de verschillende gewenste eigenschappen van de stof te voldoen. Bij testen naar bijvoorbeeld lichtechtheid geven deze garens de hoogste scores. Een goede garenkwaliteit hoeft niet per definitie duur te zijn. We kunnen meubelstoffen onderscheiden in verschillende categorieën, waarvan we er drie zullen benoemen:• Microvezels • Weefstoffen • Kunstleder

Microvezels
Microvezels zijn alle stoffen die bestaan uit fijn geweven microvezel-garens. De stof bevat meestal een backing om deze te voorzien van een goede “touch”. Een groot voordeel van een microvezelstof is dat deze gemakkelijk te reinigen is, en dat er vele kleurmogelijkheden zijn. Reiniging moet overigens wel zorgvuldig gedaan worden. Er mag geen reiniging plaatsvinden met behulp van oplosmiddelen, maar alleen met een milde, pH-neutrale zeep. Wanneer andere middelen worden toegepast, kan de backing loslaten of verdwijnen en zal de stof verkleuren of scheuren.

Weefstof en Chenille-weefstof
Door gebruik van diverse soorten garens, zoals chenillegarens, dik-dun, fantasie en meerkleuren-garens zijn vele variaties weefstoffen mogelijk. Al deze garens hebben hun specifieke producteigenschappen. Wanneer chenillegarens zijn verwerkt in een weefstof geeft dit optisch een mooi vol resultaat met een fijne touch. Deze touch kan na gebruik wel een “zitspiegel” weergeven. Door lichtinval op het meubel kan er ook een shading (vleug) zichtbaar zijn. Dit is een eigenschap die de chenille-weefstof laat leven. Men dient er altijd rekening mee te houden, dat door het gebruik de stof altijd ruw kan worden en er pilling kan ontstaan. Pilling kan ontstaan door invloeden van buitenaf, door bijvoorbeeld jeans of intensief stofzuigen. Hierdoor kunnen in de stof vezeltjes loslaten en bolletjes vormen. De stoffen worden hier uitgebreid op getest en krijgen in het testrapport een kwalificatie. Pilling kan verholpen worden door een pillingapparaatje te gebruiken en de ontstane pilling voorzichtig te verwijderen. De stof zelf heeft hier niets onder te lijden. De kans op pilling en shading wordt aangegeven op het artikelpaspoort van de stof.

Lichtechtheid wordt als een belangrijke test bij meubelstoffen gezien. Elke stof die onder invloed van zonlicht staat, kan op den duur verbleken. Uit testen is gebleken dat dit zelfs kan ontstaan door langdurige blootstelling aan halogeenverlichting. Zorg dat het meubel niet te dicht bij de verwarming staat. Te veel warmte kan de kwaliteit van stof, leder en/of schuim zeer nadelig beïnvloeden. Weefstoffen en andere bekledingsstoffen, kunnen ook beschadigen door gebruiksvoorwerpen zoals riemen, portemonnaies en sleutel(bossen). Ook tassen die op het meubelstuk gezet worden kunnen beschadigingen veroorzaken. De stugge stof van spijkerbroeken en andere jeans kan afgeven en belast een stof zwaarder dan bijvoorbeeld, zachte wollen kledingstoffen. Beschadigingen aan armleuningen kunnen ontstaan door o.a. armbanden en horlogebandjes. Tanden en nagels van huisdieren kunnen een bedreiging zijn voor elk materiaal dat gebruikt wordt voor meubelstoffering.

Kunstleder
Bij de productie van kunstleder wordt er een vloeibare substantie aangebracht op een onderdoek. Deze substantie kan bestaan uit polyurethaan (PU).Bij productie kan hier een print (ledernerf) op aangebracht worden. Het grootste voordeel van PU is dat deze een natuurlijke touch heeft. Bovendien is dit materiaal minder milieu belastend en niet schadelijk voor de gezondheid, omdat dit product geen schadelijke weekmakers bevat. Kunstleder wordt in veel gevallen gebruikt voor het stofferen van meubelen. Een groot voordeel is dat kunstleder eenvoudig te reinigen is. Lauw water, een zachte doek en een milde, pH-neutrale zeep verwijderen direct na vervuiling het meeste vuil. Gebruik vooral geen reinigingsproducten met oplosmiddelen, hierdoor kan de toplaag van het PU kunstleder beschadigen.


Reiniging
Meubelstof moet zoals elk gebruiksvoorwerp regelmatig gereinigd worden. Laat de vervuiling nooit te erg worden, maar maak regelmatig schoon. Bij reiniging altijd een milde, pH-neutrale zeep gebruiken. Dit voorkomt dat de garens verkleuren. Gebruik bij het stofzuigen niet de harde vloerborstel, maar het speciale meubelmondstuk in combinatie met een lage zuigkracht. Wanneer de vlekken hardnekkig zijn, ten allen tijde een professionele reiniger inschakelen. Je kunt verdere tips nalezen op onze website: www.profijtmeubel.nl

Informatie over plooivorming
Bij alle stoffen en ledersoorten is het normaal dat door het gebruik plooivorming ontstaat. De mate van plooivorming wordt bepaald door de onderstoffering, de verwerkte stof-/lederkwaliteit en de intensiteit van het gebruik. Plooivorming is onontkoombaar en inherent aan een zitmeubel. Men noemt dit derhalve een productgebonden eigenschap.

Losse rug- en zitkussens
Bij losse rug- en zitkussens is het belangrijk na gebruik deze op te kloppen en op de juiste plaats terug te zetten.Door regelmatig van zitplaats te wisselen en/of de kussens onderling te wisselen, voorkomt men onregelmatige slijtage.

Arm- en rugleuningen
NOOIT op arm- of rugleuningen gaan staan of zitten. Er kan extreme schade optreden doordat men door de constructie heen zakt. Verplaatsen van een bank doet men door op te tillen en niet door aan de stof/stoffering en/of de armleuningen te trekken. Ook hierdoor kan aanzienlijke schade ontstaan.

Echt leder
Echt leder kenmerkt zich o.a. door insectenbeten, mestvlekken, kleur- en structuurverschillen, etc. Dit geeft leder zijn natuurlijke karakter. Bij zwart leder en sommige andere kleuren kan een lichte afgifte van kleurstof voorkomen, zeker in het begin.

Kleuren en patronen
Bij meubels bekleed met streep- of dessinstof kan het voorkomen dat het patroon niet geheel doorloopt over de verschillende vlakken. Daarnaast is het mogelijk dat bij meubels, onderling gering kleurverschil bestaat. Tevens kan de stoffeerrichting van de stof (uni of dessin) kleurnuances veroorzaken (bijv. bij het hoekelement).

Zitspiegel
Een zitspiegel ontstaat onder invloed van druk, warmte en vocht en kan hierdoor in de vezels van de bekledingsstof drukplekken veroorzaken. Door de stof licht te benevelen met lauw water (plantenspuit), vervolgens met een kledingborstel licht op te borstelen, kunnen de vezels weer opgericht worden.

Shading
Dit ontstaat door de inwerking van licht en schaduw én de verschillende ligrichtingen van vezels bij stoffen, de zogenaamde vleug. Dit is een eigenschap van bepaalde stoffen en is dan ook geen kwaliteitsgebrek.

Pilling
Bij het in gebruik nemen van een zitmeubel met een geweven stof als bekleding, kan het voorkomen dat zich kleine vezeltjes losmaken en kleine bolletjes gaan vormen. Deze zogenaamde pilling kan ook komen door wrijving van een kledingstuk en/of fleeceplaid. Te intensief stofzuigen en borstelen vergroot ook aanzienlijk de kans op pilling. Daarom adviseren we je je zitmeubel te stofzuigen met een lage zuigkracht in combinatie met het borstelhulpstuk.


Ziteigenschappen
Informatie bij uw nieuwe zitmeubel: De vering is het onderste deel van het zitmeubel. De vering kan op verschillende manieren worden opgebouwd. Dit kan verschil geven in het zitcomfort.

Verschil in zitcomfort (stramheid verschil per zitplaats)
Bij het in gebruik nemen van een bankstel begint een proces waarbij het lichaamsgewicht de zitting indrukt. Hierdoor verandert de zitvulling. Het zitcomfort wordt substantieel zachter. Het is dan ook wenselijk om de zitplaatsen in een bank zo gelijkmatig mogelijk te gebruiken om een eenzijdig inzakken van de vulling te vermijden. Als je altijd op dezelfde plaats zit, zal er immers verschil optreden met de andere zitplaatsen doordat je de bank alleen plaatselijk belast. Ook kan verschil in hardheid optreden door technische constructies bijvoorbeeld tussen zittingen en hoekdeel of tussen zittingen en longchair.

 1. Eetkamerstoel Minot antraciet
  voorraad
  Eetkamerstoel Minot antraciet
  € 119,95
  • Uit voorraad leverbaar
 2. Relaxfauteuil Nortwood antraciet
  voorraad
  Relaxfauteuil Nortwood antraciet

  € 599,00

  € 399,00

  • Uit voorraad leverbaar
 3. Eetkamerstoel Minot cognac
  voorraad
  Eetkamerstoel Minot cognac
  € 119,95
  • Uit voorraad leverbaar
 4. Eetkamerstoel Minot olive
  voorraad
  Eetkamerstoel Minot olive
  € 119,95
  • Uit voorraad leverbaar
 5. Eetkamerstoel Minot steel
  voorraad
  Eetkamerstoel Minot steel
  € 119,95
  • Uit voorraad leverbaar
 6. Eetkamerstoel Minot pebble
  voorraad
  Eetkamerstoel Minot pebble
  € 119,95
  • Uit voorraad leverbaar
 7. Hoekbank Coventry hunter
  voorraad
  Hoekbank Coventry hunter
  € 1.199,00
  • Uit voorraad leverbaar
 8. Armstoel Northam antraciet
  voorraad
  Armstoel Northam antraciet
  € 179,95
  • Uit voorraad leverbaar
 9. Relaxfauteuil electrisch verstelbaar Nortwood cognac
  voorraad
  Relaxfauteuil electrisch verstelbaar Nortwood cognac

  € 849,00

  € 599,00

  • Uit voorraad leverbaar
 10. Relaxfauteuil electrisch verstelbaar Nortwood antraciet
  voorraad
  Relaxfauteuil electrisch verstelbaar Nortwood antraciet

  € 849,00

  € 599,00

  • Uit voorraad leverbaar
 11. Armstoel Minde hunter
  voorraad
  Armstoel Minde hunter
  € 159,95
  • Uit voorraad leverbaar
 12. Hoekbank Coventry hunter
  voorraad
  Hoekbank Coventry hunter
  € 1.199,00
  • Uit voorraad leverbaar
 13. Hoekbank Calira grijs + HR-schuim zitting
  voorraad
  Hoekbank Calira grijs + HR-schuim zitting
  € 1.424,00
  • Uit voorraad leverbaar
 14. Barkruk Leyton antraciet
  voorraad
  Barkruk Leyton antraciet
  € 99,95
  • Uit voorraad leverbaar
 15. Armstoel Minde antraciet
  voorraad
  Armstoel Minde antraciet
  € 159,95
  • Uit voorraad leverbaar
 16. Eetstoel Bransan
  voorraad
  Eetstoel Bransan
  € 129,95
  • Uit voorraad leverbaar
 17. Relaxfauteuil Nortwood cognac
  voorraad
  Relaxfauteuil Nortwood cognac

  € 599,00

  € 399,00

  • Uit voorraad leverbaar
 18. Eetkamerstoel Pareda grey
  voorraad
  Eetkamerstoel Pareda grey
  € 99,95
  • Uit voorraad leverbaar
 19. Eetkamerstoel Pasco antraciet
  voorraad
  Eetkamerstoel Pasco antraciet
  € 109,95
  • Uit voorraad leverbaar
 20. Eetkamerstoel Luanda antraciet
  voorraad
  Eetkamerstoel Luanda antraciet
  € 134,95
  • Uit voorraad leverbaar
 21. Hoekbank Alburg khaki + HR-schuim zitting
  voorraad
  Hoekbank Alburg khaki + HR-schuim zitting
  € 1.424,00
  • Uit voorraad leverbaar
 22. Relaxfauteuil Hawi
  voorraad
  uit onze folder!
  Relaxfauteuil Hawi
  € 729,00
  • Uit voorraad leverbaar
 23. Eetkamerstoel Oden antraciet
  voorraad
  op=op
  Eetkamerstoel Oden antraciet
  € 104,95
  • Uit voorraad leverbaar
 24. Hoekbank Calira grijs
  voorraad
  uit onze folder!
  Hoekbank Calira grijs
  € 1.299,00
  • Uit voorraad leverbaar
Geen verdere producten.