Toon alle producten

Toon alle producten

Woonkamer wandkasten

In hedendaagse huishoudens is het de woonkamer waar we gedurende de dag ontspannen, socialiseren, studeren en werken. Wil je van deze multifunctionele ruimte een stijlvolle en gezellige plek maken die ook nog eens praktisch is, dan vereist dat natuurlijk wel geschikte opbergruimte. Wat dat betreft is een woonkamer wandkast echt een aanrader! Hieronder belichten we waar je zoal op moet letten als je je gaat oriënteren op woonkamer wandkasten. Ook geven we een aantal tips met betrekking tot het inrichten van een wandkast in de woonkamer.

33 producten

 1. Wandkast Verdio
  Wandkast Verdio
  1.499,00
  • Uit voorraad leverbaar
 2. Wandkast Verdio
  Wandkast Verdio
  1.299,00
  • Uit voorraad leverbaar
 3. Vitrinekast Satriani
  Vitrinekast Satriani
  699,00
  • Uit voorraad leverbaar
 4. Deal
  Vitrinekast Lamaro
  Vitrinekast Lamaro

  999,00

  899,00

  • Uit voorraad leverbaar
 5. Vitrinekast Ladonia
  Vitrinekast Ladonia
  1.069,00
  • Uit voorraad leverbaar
 6. Deal
  Vitrinekast Farmton
  Vitrinekast Farmton

  549,00

  499,00

  • Uit voorraad leverbaar
 7. Vitrinekast Yumali
  Vitrinekast Yumali
  699,00
  • Uit voorraad leverbaar
 8. Wandkast Yumali
  Wandkast Yumali
  1.499,00
 9. Vitrinekast Yumali
  Vitrinekast Yumali
  699,00
 10. Vitrinekast Yumali
  Vitrinekast Yumali
  1.549,00
 11. Wandkast Yumali
  Wandkast Yumali
  1.499,00
 12. Vitrinekast Yumali
  Vitrinekast Yumali
  1.249,00
 13. Vitrinekast Yumali
  Vitrinekast Yumali
  1.399,00
 14. Vitrinekast Yumali
  Vitrinekast Yumali
  1.399,00
 15. Vitrinekast Yumali
  Vitrinekast Yumali
  1.399,00
 16. Vitrinekast Yumali
  Vitrinekast Yumali
  699,00
 17. Opbergkast Yumali
  Opbergkast Yumali
  1.499,00
 18. Vitrinekast Yumali
  Vitrinekast Yumali
  1.249,00
 19. Vitrinekast Yumali
  Vitrinekast Yumali
  1.249,00
 20. Wandkast Yumali
  Wandkast Yumali
  1.199,00
 21. Wandkast Yumali
  Wandkast Yumali
  1.199,00
 22. Vitrinekast Yumali
  Vitrinekast Yumali
  999,00
 23. Vitrinekast Yumali
  Vitrinekast Yumali
  999,00
 24. Vitrinekast Summit
  Vitrinekast Summit
  899,00
Geen verdere producten.

Waar op letten bij de aanschaf van een wandkast voor de woonkamer?

Hieronder hebben we een aantal factoren op een rijtje gezet die van belang zijn als je een wandkast voor de woonkamer gaat uitzoeken:

 • Ruimte & afmetingen

Woonkamer wandkasten zijn in uiteenlopende soorten en maten verkrijgbaar. Van grote wandkasten die bijna een hele wand in beslag nemen tot compacte uitvoeringen die je zonder problemen in een kleine ruimte kwijt kunt. Meet de beschikbare ruimte in je woonkamer op om de maximale breedte, diepte en hoogte van je woonkamer wandkast te bepalen.

 • Open & dichte opbergmogelijkheden

Bepaal wat voor soort spullen je in de kast wilt opbergen en evalueer wat voor opbergmogelijkheden je hiervoor nodig hebt – open compartimenten, dichte kastjes, lades, enzovoorts.

 • Stijl & esthetiek

Stem de stijl van je nieuwe woonkamer wandkast af op de rest van je meubilair en je interieur, of dat nu modern, traditioneel, industrieel, landelijk of eclectisch is. Op die manier creëer je een rustiger geheel en voorkom je dat de ruimte visueel overweldigend wordt.

 • Materiaal & duurzaamheid

Ga je voor een woonkamer wandkast van massief hout, meubelplaat en/of metaal, eventueel aangevuld met glazen kastdeurtjes? Elk materiaal heeft zijn eigen uitstraling, kenmerken en vereisten op het gebied van onderhoud. Daarnaast is het materiaal bepalend voor de duurzaamheid en levensduur van de wandkast. Dat is dus zeker iets om goed over na te denken!

 • Functionaliteit & features

Bedenk of je behoefte hebt aan bepaalde functionaliteiten of extra’s die het gebruiksgemak vergroten. Denk bijvoorbeeld aan ingebouwde verlichting, verstelbare of uitneembare planken, soft close deurtjes, kabelmanagement opties, enzovoorts.

Goed om te weten: Alle wandkasten van Profijt Meubel maken deel uit van een meubelserie. Afhankelijk van om welke collectie het gaat, heb je de keuze uit bijvoorbeeld eettafels, bijzettafels en tv-meubels, allemaal met dezelfde uitstraling en vervaardigd uit dezelfde materialen als de wandkast. Zo kun je eenvoudig een stijlvolle woonkamer realiseren!

Tips voor het inrichten van een wandkast in de woonkamer

Een wandkast in de woonkamer staat doorgaans goed in het zicht. Het is daarom zeker de moeite waard om wat extra tijd en aandacht te besteden aan het inrichten van je woonkamer wandkast. De onderstaande tips helpen je op weg!

 • Wees selectief met wat je laat zien

Een stijlvol ingerichte woonkamer wandkast vereist een zorgvuldig samengestelde verzameling van items. Meer is niet altijd beter, zeker als het om het open gedeelte van de wandkast gaat. Wat je wil laten zien zijn de woonaccessoires met een esthetische aantrekkingskracht en de spullen die voor jou van grote persoonlijke waarde zijn. De rest kun je opbergen in dichte kastjes.

 • Denk na over visuele impact

Als je relatief weinig ruimte in de woonkamer hebt is het een uitdaging om een wandkast niet puur vanuit een praktisch perspectief in te richten. Natuurlijk moet de inrichting functioneel zijn, maar hou ook rekening met de visuele impact van de wandkast als geheel, en wat deze toevoegt aan de ruimte. Als je bijvoorbeeld een open plank voor boeken reserveert, zet deze dan niet willekeurig neer maar rangschik ze op kleur of speel met diepte en kies bijpassende accessoires.

 • Speel met verlichting

Maak gebruik van ledstrips of spotjes om de items in de open gedeeltes van de kast nog beter tot hun recht te laten komen. Ook een lichtsnoer of kerstverlichting kan gebruikt worden om een mooi verlichte wandkast en een sfeervolle uitstraling te realiseren.

 • Breng het geheel tot leven met planten

Groene kamerplanten zijn wat ons betreft dé manier om de puntjes op de i van je woonkamer wandkast te zetten. Het kan zo eenvoudig zijn als een pot met een makkelijke hangplant bovenop de kast neerzetten. Hou wel rekening met de lichtbehoefte van de plant. Hoewel veel soorten redelijk wat natuurlijk licht nodig hebben, zijn er ook plantensoorten (zoals Sansevieria varianten) die het ook op wat minder goed verlichte plekken prima doen. Een klein aantal planten, waaronder de Bromelia, zou in principe zelfs op alleen kunstlicht kunnen overleven!