Toon alle producten

Toon alle producten

Buffetkasten

Heb je behoefte aan functionele opbergruimte in je woonkamer, eetkamer, keuken of hal? Wil je een kast waarin je dingen uit het zicht kunt opbergen en die tegelijkertijd volop creatieve mogelijkheden biedt om het geheel te personaliseren? Dan is een buffetkast echt een aanrader. Bekijk het actuele aanbod buffetkasten van Profijt Meubel en laat je inspireren door de nieuwste designs!

32 producten

 1. Wandkast Verdio
  Wandkast Verdio
  1.499,00
  • Uit voorraad leverbaar
 2. Wandkast Verdio
  Wandkast Verdio
  1.299,00
  • Uit voorraad leverbaar
 3. Deal
  Vitrinekast Farmton
  Vitrinekast Farmton

  849,00

  799,00

  • Uit voorraad leverbaar
 4. Vitrinekast Satriani
  Vitrinekast Satriani
  699,00
  • Uit voorraad leverbaar
 5. Deal
  Vitrinekast Farmton
  Vitrinekast Farmton

  549,00

  499,00

  • Uit voorraad leverbaar
 6. Vitrinekast Ladonia
  Vitrinekast Ladonia
  1.069,00
  • Uit voorraad leverbaar
 7. Vitrinekast Lamaro
  Vitrinekast Lamaro
  999,00
  • Uit voorraad leverbaar
 8. Deal
  Vitrinekast Anara
  Vitrinekast Anara

  499,00

  449,00

  • Uit voorraad leverbaar
 9. Vitrinekast Yumali
  Vitrinekast Yumali
  699,00
  • Uit voorraad leverbaar
 10. Vitrinekast Yumali
  Vitrinekast Yumali
  699,00
 11. Wandkast Yumali
  Wandkast Yumali
  1.499,00
 12. Vitrinekast Yumali
  Vitrinekast Yumali
  1.399,00
 13. Wandkast Yumali
  Wandkast Yumali
  1.499,00
 14. Opbergkast Yumali
  Opbergkast Yumali
  1.499,00
 15. Vitrinekast Yumali
  Vitrinekast Yumali
  1.549,00
 16. Vitrinekast Yumali
  Vitrinekast Yumali
  1.249,00
 17. Vitrinekast Yumali
  Vitrinekast Yumali
  699,00
 18. Vitrinekast Yumali
  Vitrinekast Yumali
  1.399,00
 19. Vitrinekast Yumali
  Vitrinekast Yumali
  1.399,00
 20. Vitrinekast Yumali
  Vitrinekast Yumali
  1.249,00
 21. Vitrinekast Yumali
  Vitrinekast Yumali
  1.249,00
 22. Wandkast Yumali
  Wandkast Yumali
  1.199,00
 23. Wandkast Yumali
  Wandkast Yumali
  1.199,00
 24. Vitrinekast Yumali
  Vitrinekast Yumali
  999,00
Geen verdere producten.

Wat is een buffetkast?

Wanneer we spreken over een buffetkast dan hebben we het over een brede wandkast die van oorsprong gebruikt wordt voor het opbergen van servies, glaswerk, zilverwerk en tafellinnen. Deze kasten worden daarom ook wel servieskasten genoemd.

De meeste buffetkasten bestaan uit twee delen, waarbij het bovenste deel iets minder diep is dan het onderste deel. Het bovenste deel is vaak geheel of gedeeltelijk open of voorzien van glazen kastdeurtjes (zoals bij een vitrinekast), waardoor het zich uitstekend leent voor het plaatsen van mooi servies of decoratie items. Het onderste deel is voorzien van dichte kastdeurtjes en eventueel laden en wordt gebruikt om spullen uit het zicht op te bergen.

De buffetkast was vroeger het meubelstuk waaraan men kon zien hoe welvarend of vermogend de eigenaar was. In het open gedeelte werden waardevolle spullen geplaatst; hoe kostbaarder de inhoud van de buffetkast, des te hoger de status van het gezin. De kast werd daarom altijd op een prominente plek in huis gezet. De benaming ‘buffetkast’ is gebaseerd op de bovenkant van het onderste deel van de kast; dit oppervlak werd oorspronkelijk vaak gebruikt om etenswaren op neer te zetten. Gezinsleden of gasten konden dan zelf opscheppen door langs het buffet te lopen, waarna ze aan de eettafel plaats konden nemen.

Welke soorten buffetkasten zijn er?

Bij Profijt Meubel heb je keuze uit massief houten buffetkasten van mooie, duurzame houtsoorten zoals acaciahout of mangohout. Je kunt ook kiezen voor een buffetkast die vervaardigd is uit meubelplaten met melamine; deze uitvoeringen hebben de uitstraling van massief hout maar zijn goedkoper in aanschaf. Bijkomende voordelen van melamine zijn dat het bijzonder krasbestendig, nauwelijks onderhoud vereist en makkelijker schoon te maken is. Ideaal dus voor intensief gebruik!

Buffetkast trends

Hieronder belichten we kort de drie belangrijkste buffetkast trends:

Organische vormen

Waar we voorheen kozen voor meubilair met een strakke belijning, gaat de voorkeur nu uit naar organische vormen. Rondingen en zachtere contouren geven een gevoel van geborgenheid en hebben een positieve invloed op de flow van het interieur als geheel. Ook asymmetrische designs worden steeds populairder.

Duurzaamheid en kwaliteit

We maken steeds meer bewuste keuzes in alle aspecten van ons leven, ook bij de aanschaf van nieuw meubilair. De vraag naar goedkope, generieke massaproductie neemt merkbaar af nu de focus verschuift naar duurzaamheid. We investeren het liefst in een kwalitatief hoogwaardige buffetkast die generaties lang meekan, vervaardigd uit hout dat afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen.

Verbinding met de natuur

Een van de meest significante buffetkast trends is de implementatie van elementen die ons met de natuur verbinden. Zo kiezen we dit jaar vaker voor buffetkasten in warme, natuurlijke houtkleuren in plaats van voor strak geverfde exemplaren. Deze trend is ook van toepassing op de inrichting van de buffetkast; denk aan terracotta potten met groene kamerplanten en decoratie-items van natuurlijke materialen.

Waar rekening mee houden bij een buffetkast kopen?

Om je te helpen bij het maken van een weloverwogen keuze hebben we de belangrijkste aandachtspunten bij het kopen van een buffetkast op een rijtje gezet:

Breedte en diepte

Bepaal in welke ruimte en op welke plek je de buffetkast wilt neerzetten en markeer het vloeroppervlak waar de kast komt te staan met schilderstape. Zo kun je makkelijker de maximale breedte en diepte van de kast bepalen. Zorg dat er voldoende loopruimte overblijft en hou ook rekening met openslaande kastdeurtjes en laden.

Hoogte

Nu je een indicatie hebt van de breedte en diepte kun je nadenken over de hoogte. Meubels met variabele hoogtes houden het interieur luchtig. Een hoge buffetkast betekent natuurlijk meer opbergruimte, maar dit kan in kleinere ruimtes al snel erg vol en overweldigend ogen – zeker met een laag plafond of als er al een of meerdere andere hoge kasten in de ruimte staan. In dat geval kun je beter kiezen voor een wat lagere buffetkast. Mocht het toch te krap worden dan kun je eventueel ook een dressoir overwegen.

Meubelbeslag

Deurgrepen en ladeknoppen lijken in eerste instantie wellicht onbelangrijke details, maar de impact van meubelbeslag op de algehele uitstraling van een buffetkast mag zeker niet onderschat worden. Er is veel mogelijk op dit gebied, van klassiek tot modern en minimalistisch. Wil je graag meer rust en eenheid creëren? Dan kun je het meubelbeslag van je buffetkast afstemmen op dat van andere kasten in de ruimte.

Tips voor het inrichten van een buffetkast

Hieronder hebben we een aantal praktische tips voor het inrichten van een buffetkast op een rijtje gezet:

Selecteer en sorteer de items

Bepaal eerst welke praktische spullen en woonaccessoires je een plekje in je nieuwe buffetkast wilt geven. Vervolgens bekijk je wat je wel en niet in het zicht wilt hebben, zodat je een globale indeling kunt maken. Zorg ervoor dat de items die je vaak gebruikt een plekje krijgen waar je makkelijk bij kunt. Heb je veel kleine spulletjes, overweeg dan om gebruik te maken van dienbladen en decoratieve kistjes of mandjes.

Speel met hoogte, diepte, vorm en kleur

Wanneer je boeken, kleine kunstwerken of decoratieve objecten met verschillende hoogtes of vormen in het zicht wilt neerzetten. Houd daarnaast in gedachten dat oneven aantallen altijd beter werken dan even aantallen. Met andere woorden: maak groepjes van drie of vijf items, in plaats van twee of vier. Door met hoogteverschillen te spelen kun je meer visuele diepte te creëren. Je kunt ook spullen van dezelfde afmetingen groeperen of items op kleur te sorteren; op die manier realiseer je een rustig ogend geheel.

Verlicht je mooiste spulletjes

Sommige buffetkasten worden geleverd inclusief geïntegreerde verlichting. Is dat bij jouw buffetkast niet het geval, dan kun je natuurlijk zelf verlichting aanbrengen in de vorm van ledstrips, spotjes of lichtsnoeren.

Geef de inrichting een persoonlijke touch

Buffetkasten lenen zich uitstekend om naast praktische spullen ook persoonlijke items in te plaatsen. Met name het bovenste (open) gedeelte van de kast is zeer geschikt voor fotolijstjes, souvenirs, boeken, memorabilia of andere persoonlijke spulletjes die een bijzondere betekenis voor je hebben.

Voeg wat groen toe

Met een paar plantjes in een open vak en/of boven op de buffetkast komt het geheel echt tot leven! Heb je geen groene vingers, ga dan voor vetplantjes; die zijn makkelijk, vereisen nauwelijks aandacht en gaan niet meteen dood als je een paar keer achter elkaar vergeet om ze water te geven.

De tips in onze blogpost Hoe richt je een open kast in? kun je ook toepassen op het open gedeelte van je buffetkast!