Toon alle producten

Toon alle producten

Zwarte boekenkasten

Vroeger won de boekenkast vaak niet de schoonheidsprijs. Tegenwoordig zijn boekenkasten verkrijgbaar in ontzettend stijlvolle uitvoeringen, zoals een zwarte boekenkast? Hiermee voeg je niet alleen een prachtige eyecatcher toe, je spullen komen er ook nog eens mooier in uit. Dat maakt een zwart exemplaar bij uitstek geschikt om te pronken met je mooiste boeken en woonaccessoires. Benieuwd naar onze collectie? Bekijk hieronder het aanbod of kom inspiratie opdoen in één van onze Profijt Meubel winkels.

2 producten

 1. Deal
  Boekenkast Newhaven
  Boekenkast Newhaven

  649,00

  599,00

  • Uit voorraad leverbaar
 2. Deal
  Boekenkast Newhaven
  Boekenkast Newhaven

  419,00

  369,00

  • Uit voorraad leverbaar
Geen verdere producten.

Open of gesloten zwarte boekenkast

Boekenkasten zijn onder te verdelen in open of gesloten exemplaren of een combinatie van beide. Een open boekenkast is, zoals de naam al doet vermoeden, aan 2 kanten open. Hierdoor is het meubel minder massief en zorg je voor een ruimtelijke uitstraling. Qua opbergruimte is dit type kast minder praktisch, omdat het er snel rommelig uitziet. Daarom is dit type voornamelijk geschikt voor het uitstallen van een selectie aan boeken of woonaccessoires. Wil je zeeën aan opbergruimte? Ga dan voor een zwarte boekenkast met deuren. Hierachter kun je alle rommeltjes zorgeloos verschuilen.

Tip: lees onze blog "zo style je een open kast".

Diverse materialen

Veelgebruikte materialen voor een boekenkast zijn hout, metaal en meubelplaat. Hout wordt al van oudsher gebruikt voor het maken van meubels. Bovendien geeft het een zwarte boekenkast meer karakter door de zichtbare houtstructuur. Een voordeliger alternatief is meubelplaat afgewerkt met een laag melamine met een houtdecor. Wil je graag een industriële sfeer creëren? Dan is zwart metaal de ultieme uitkomst.

Zwarte boekenkast kopen bij Profijt Meubel

Keuze gemaakt? Bestel direct je nieuwe, zwarte boekenkast online of bij de dichtstbijzijnde Profijt Meubel woonwinkel. Veel van onze producten zijn direct uit voorraad leverbaar, zodat je al binnen 10 dagen geniet van een nieuw interieur. Ben je er nog niet helemaal aan uit? In onze blogs vind je slimme tips en volop inspiratie.