Toon alle producten

Toon alle producten

Mangohouten boekenkasten

Als je graag leest (of dat nu fictie, non-fictie of een combinatie van beide is) dan heb je door de jaren heen waarschijnlijk heel wat boeken verzameld. Die collectie verdient natuurlijk een waardig plekje! Een boekenkast van mangohout is wat dat betreft echt een aanrader. Hieronder belichten we de voordelen van mangohout boekenkasten en geven wat tips over hoe je een mangohouten boekenkast kunt inrichten.

7 producten

 1. Boekenkast Mantera
  Boekenkast Mantera
  749,00
  • Uit voorraad leverbaar
 2. Deal
  Boekenkast Newhaven
  Boekenkast Newhaven

  649,00

  599,00

  • Uit voorraad leverbaar
 3. Deal
  Boekenkast Indusy
  Boekenkast Indusy

  599,00

  549,00

  • Uit voorraad leverbaar
 4. Deal
  Boekenkast Newhaven
  Boekenkast Newhaven

  419,00

  369,00

  • Uit voorraad leverbaar
 5. Deal
  Boekenkast met deur Calde
  Boekenkast met deur Calde

  559,00

  499,00

  • Uit voorraad leverbaar
 6. Deal
  Boekenkast Newhaven
  Boekenkast Newhaven

  649,00

  599,00

  • Uit voorraad leverbaar
 7. Deal
  Boekenkast Newhaven
  Boekenkast Newhaven

  419,00

  369,00

  • Uit voorraad leverbaar
Geen verdere producten.

Waarom kiezen voor een mangohouten boekenkast?

Een mangohouten boekenkast is:

 

 • Robuust

Mangohout valt in de categorie hardhout, wat betekent dat het een hoge sterkte en dichtheid heeft. Mangohouten meubelen zoals boekenkasten kunnen (mits goed onderhouden natuurlijk) generaties lang mee.

 

 • Duurzaam

Mangobomen worden op plantages gekweekt voor de mango’s. Op een gegeven moment worden ze gekapt omdat de oudere exemplaren wanneer ze minder vruchten gaan produceren plaats moeten maken voor jongere mangoboompjes. Boekenkasten van mangohout zijn dus duurzame, ecologisch verantwoorde meubelen!

 

 • Betaalbaar

Mangobomen zijn vrij snel volgroeid, zelfs nog sneller dan teakbomen. En omdat ze dus niet puur vanwege hun hout gekapt worden, is mangohout relatief goedkoop – zeker vergeleken met andere hardhoutsoorten!

 

 • Esthetisch aantrekkelijk

De bijzondere kleurvariaties, de warme, goudkleurige gloed en de unieke structuren van mangohout maken het tot een van de meest esthetisch aantrekkelijke houtsoorten die er zijn. Het perfecte materiaal voor een boekenkast!

 

Verschillende stijlen/formaten mangohouten boekenkasten

Bij Profijt Meubel vind je mangohouten boekenkasten in verschillende stijlen, van landelijk tot industrieel. Vanzelfsprekend zijn er verschillende uitvoeringen en afmetingen verkrijgbaar. Zo kun je bij ons terecht voor een volledig open boekenkast of een model met een kastdeurtje en/of meerdere lades om kleine spulletjes in op te bergen.

Heb je een grote verzameling met boeken die je niet allemaal kwijt kunt in één boekenkast? Dan kun je overwegen om twee exemplaren naast elkaar te zetten, of kiezen voor een van onze grotere mangohouten kasten. We hebben bijvoorbeeld ook een aantal deels open opbergkasten die uitstekend geschikt zijn als boekenkast!

Inspiratie inrichten mangohouten boekenkasten

Het stylen van een boekenkast is een kunst op zich. Maar je hoeft echt geen interieurdesigner te zijn om je mangohouten boekenkast zo in te richten dat het lijkt alsof hij uit een woonmagazine komt. Met de onderstaande tips maak je een stijlvol en persoonlijk geheel!

 

 • Coördineer boeken op kleur

Het op kleur coördineren van boeken is iets dat de afgelopen jaren een soort cultstatus heeft gekregen. Dit trucje is echt het proberen waard, zeker als je vrij veel boeken hebt en je verzameling er altijd wat rommelig uitziet, zelfs als je alles heel netjes neerzet.

 

 • Plaats boeken verticaal én horizontaal

Je boeken hoeven niet allemaal verticaal gearrangeerd te worden. Speel met dimensies door een aantal stapeltjes boeken horizontaal neer te leggen. Dit is niet alleen een goede manier om een lange rij van boeken op te breken, de horizontale boeken kunnen ook als boekensteun dienen om de verticaal geplaatste boeken op hun plek te houden.

 

 • Wees creatief met boekensteunen

Over boekensteunen gesproken: je kunt er natuurlijk voor kiezen om decoratieve boekensteunen aan te schaffen, maar elk item dat zwaarder is dan de boeken die ondersteund moeten worden kan als boekensteun dienen. Denk aan sculpturen, vazen, wereldbollen en presse-papiers.

 

 • Werk met wat je al hebt...

Boekenkasten zijn niet langer alleen maar een plek om je boeken te bewaren. De mooiste boekenkast decors worden meestal samengesteld door de items die we al hebben. Loop eens door je huis heen en kijk wat je hebt aan kunst, fotolijstjes, vazen en woonaccessoires.

 

 • ...maar wees kritisch met betrekking tot wat je laat zien

Maak een selectie van je mooiste en meest geliefde items, en bewaar de spullen die het eigenlijk niet waard zijn om in het zicht geplaatst te worden voor de dichte kasten.

 

Ben jij ook zo gecharmeerd van de warme uitstraling van mangohouten meubelen? Neem dan ook even een kijkje bij onze andere mangohouten kasten of combineer je nieuwe boekenkast van mangohout met een bijpassende mangohouten salontafel of bijzettafel!