Houten salontafel kopen

Houten salontafel kopen

Maak jouw woonkamer compleet met een van onze mooie houten salontafels. Houten salontafels hebben een natuurlijke uitstraling en zorgen voor een warme sfeer in jouw zithoek. De structuur en de kleur van het hout geven de zithoek een open en gezellig karakter. Bekijk hier ons complete assortiment salontafels.

Maak jouw keus uit de vele mogelijkheden

Natuurlijk zijn er veel verschillende soorten houten salontafels verkrijgbaar. Niet alleen in stijl, maar ook in de gebruikte houtsoort kan bijna eindeloos gevarieerd worden. Veel gebruikte houtsoorten voor de fabricage van salontafels zijn eikenhout en acaciahout. Deze houtsoorten hebben elk zeer verschillende eigenschappen en uiterlijke kenmerken, zo is acaciahout een stuk donkerder dan eiken en geeft het jouw zithoek een compleet andere uitstraling. Ook kan de vorm een groot verschil maken in jouw woonbeleving. Een vierkante tafel neemt minder ruimte in beslag en zorgt ervoor dat je voldoende beweegruimte over houdt. De meeste huishoudens kiezen echter voor een rechthoekige salontafel. Ook hier is de keuze weer uitgebreid te noemen. Kies bijvoorbeeld voor een salontafel met laadjes of een onderblad. Ideaal voor jouw krantje op te bergen!

Onderhoud van jouw houten salontafel

Een salontafel krijgt veel te maken met vocht en hitte, er zullen immers (hete) drankjes op geplaatst worden. Bij onbehandeld hout is het van belang dat vochtige plekken, bijvoorbeeld kringen om een koffiekopje, snel worden verwijderd. Dit vocht kan in het hout trekken wat zorgt voor lelijke beschadigingen. Om jouw nieuwe houten salontafel te beschermen tegen het intrekken van vocht kun je in onze winkels een ruim aanbod onderhoudsproducten vinden, hiermee houd je jouw nieuwe tafel langer mooi. 

Bekijk online of bezoek één van de winkels

Kom langs in één van onze winkels om zelf onze houten salontafels te bekijken of om meer informatie te verkrijgen over het onderhoud van jouw nieuwe tafel. Je kunt ook een selectie van onze collectie salontafels bekijken in de webshop.

Producten 1-24 van 57

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Producten 1-24 van 57

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren