Elementenbanken - stel zelf je hoekbank samen

Uw zoekopdracht heeft geen resultaten opgeleverd.
Geen verdere producten.

Profijt Meubel elementenbank

Een elementenbank is een bank die je zelf kunt samenstellen aan de hand van, de naam zegt het al, los verkrijgbare elementen. Veel hoekbanken zijn op deze manier vormgegeven zodat je aan de hand van een duidelijk stappenplan een bank helemaal zelf kunt samenstellen. Uiteraard altijd met hulp van één van onze aankoopadviseurs, die jou kan helpen bij het maken van de juiste keuzes. Zo kun je bijvoorbeeld aan de hand van verschillende elementen een opstelling kiezen die jij praktisch vindt.

Zelf een bank samenstellen

Nadat je een keuze hebt gemaakt over de elementen, bijvoorbeeld een hoekbank met 2 zits met armleuning, en aan de rechterzijde een hoek met eiland, maak je een keuze voor de bekleding. Binnen de Profijt Meubel stoffencollectie vind je tientallen stofsoorten en kleuren, waarover onze aankoopadviseurs je alles kunnen vertellen. Op die manier kun je een goede keuze maken. Een bank moet immers wel een tijdje meegaan en netjes blijven. Welke stof het beste is, is voor een groot deel afhankelijk van jouw woonsituatie. Heb je bijvoorbeeld (jonge) kinderen? Heb je huisdieren? Wordt een bank intensief gebruikt af alleen af en toe? Jou adviseur kan je hierbij heel goed helpen. 

Elementenbank: zelf een bank samenstellen

Het belangrijkste onderdeel is natuurlijk het model. Kies uit een ruim aanbod van 2 zits-, 2,5 zits-, 3 zits- of hoekbanken. Kom vrijblijvend een keer langs in één van onze Profijt Meubel showrooms en bekijk welk model jou het meeste aanspreekt. Je kunt de nieuwe bank meteen even uittesten of deze wel lekker zit of ligt.

Als je een interessant model heeft uitgekozen kun je nadenken over de opstelling. Sommige hoekbanken hebben bijvoorbeeld één kortere zijde of een longchair element.  In het geval van een hoekbank zul je moeten beslissen aan welke kant je dit element wilt hebben of voor welke opstelling je wilt gaan. Daarnaast is het in veel gevallen mogelijk om een armleuning te kiezen. Zo is er soms verschil tussen een rechte armleuning of een die wat naar binnen staat, wat prettig is als je graag op de bank ligt.

Bank met losse elementen

Daarnaast maak je een keuze in zitcomfort, zitdiepte en zithoogte. Afhankelijk van de hoogte van de pootjes kan jouw nieuwe bank enkele centimeters hoger of lager zijn. Als je hierin een keuze heeft gemaakt, kies je uit diverse stoffen en lederkleuren. Het is vaak ook mogelijk om de naden in een contrastkleur te verwerken.  De kleuren van de poten zijn ook vaak zelf te bepalen. En om jouw bank helemaal af te maken kies je verschillende sierkussens en eventueel een hoofdsteun voor extra ontspanning.

Je vindt bij Profijt Meubel zeker een zitmeubel wat aansluit bij jouw woonwensen, en dat tegen de laagste prijs! Als het om zitmeubelen gaat, zit je bij Profijt Meubel extra goed. Wij hanteren immers de laagste prijs garantie. Uiteraard kun je terecht bij één van onze adviseurs voor meer informatie over de diverse mogelijkheden van elementbanken. Bezoek een vestiging bij jou in de buurt voor meer informatie.