Je hebt een prachtige nieuwe eettafel gekocht en wilt deze gaan stylen zodat hij goed in je interieur past. Een eettafel gebruik je immers bijna iedere avond en is ook de plek waar je met vrienden en familie samenkomt. Het decoreren van je eettafel kan een uitdaging zijn, want naast dat je gezelligheid wilt creëren, moet het een praktische plek blijven. Met onze tips kom je al heel ver! Lees snel verder…

De ideale plek voor je eettafel

Mocht je de ruimte hebben, kun je je eettafel het beste in het midden van de kamer zetten zodat je eromheen kunt lopen. Dit geeft niet alleen een ruimtelijk gevoel wanneer je aan tafel zit, het zorgt er ook nog eens voor dat je prachtige tafel het middelpunt van belangstelling wordt! In een kleinere ruimte is het ook mogelijk om een kant van de tafel tegen de muur te zetten. Kies dan voor de korte kant van de eettafel.

Eettafel Indusy met eetkamerstoelen Minot

Trendy en comfortabele eetkamerstoelen

Je eetkamerstoelen zijn minstens zo belangrijk als de tafel waar ze omheen staan. Het is daarom belangrijk om de juiste stoelen te kiezen. Naast dat een stoel comfortabel moet zijn, moet de stijl ook goed passen bij je tafel en de rest van je interieur. Bij Profijt Meubel heb je keuze uit industriële, moderne of tijdloze eetkamerstoelen.

Wat vind jij van de hippe Tilson stoelen met een heerlijk zachte bouclé stof? Leuke stoelen voor aan je moderne ovale eettafel!

Kies een thema

Tafeldecoratie maakt of breekt het aanzicht van je tafel in je interieur. Heel belangrijk dus om de juiste accessoires te kiezen. Ten eerste kijk je naar de stijl van je interieur; Welke accessoires passen hierbij? Een vaas van betonlook in de industriële woning, een glad dienblad met strakke vormen in het moderne interieur, of een slanke kandelaars voor een minimalistische look. Zo wordt het gemakkelijker om accessoires te selecteren en eenheid te creëren.

Vanuit je thema volg je de onderstaande stappen:

1. Begin bij de basis

Een tafelkleed of placemats zijn er niet alleen om je nieuwe eettafel te beschermen, ze voegen ook veel toe aan de sfeer van je tafel. Kies materialen die makkelijk schoon te maken zijn en passen bij het thema wat je gekozen hebt.

2. Kleur en textuur

Wat is er nu leuker dan verschillende texturen met elkaar te combineren? Het geeft een speels effect en dimensie op je eettafel. Combineer een linnen tafelloper met een rieten placemat en bijvoorbeeld een houten onderzetter voor je glazen. Denk hierbij ook aan verschillende kleuren die goed bij elkaar passen. Zoals beige, bruin, en wit met gouden details. Chique toch?

3. Investeer in servies

Haal je speciaal servies eens uit de kast om op je nieuwe eettafel te zetten. Of investeer in een nieuwe set. Het is namelijk erg mooi om je servies als decoratie op de eettafel te zetten. Servies hoeft overigens echt niet duur te zijn, je hebt al een prachtige nieuwe set voor een leuk prijsje!

4. Een centerpiece

Een centerpiece, de aandachttrekker op je eetkamertafel! Kies deze zorgvuldig, want het is de bedoeling dat hij opvalt. Op een grote eettafel kun je best kiezen voor een groot pronkstuk. Zoals een opvallende, grote vaas met een bos bloemen of kunstbloemen. Op een kleine tafel plaats je kleinere accessoires voor de juiste balans.

De ideale centerpiece is niet te hoog, zodat je er nog gemakkelijk overheen kunt kijken en een gesprek kunt voeren met de persoon tegenover je.

5. Creëer sfeer met verlichting

Speel met verlichting boven je eettafel voor een goede sfeer tijdens je etentjes. Kaarsen geven een elegante uitstraling aan je tafel en zijn perfect voor een ontspannen avond tafelen. Maar ook een hanglamp boven je tafel is onmisbaar. Het is immers belangrijk dat je je tafel goed kunt verlichten, én het is een goede manier om de aandacht op je tafel te vestigen.

Tip: Met een dimmer kun je bepalen hoe fel je de verlichting boven je lamp wilt hebben. Zit je aan de eettafel om nog wat werk af te maken? Dan kun je de lamp iets feller zetten. Tijdens een etentje dim je de lamp voor sfeervol licht.

Inspiratie opdoen bij Profijt Meubel

Wist je dat veel van onze tafels ook onderdeel zijn van een meubelserie? Zo kun je de tafel prachtig combineren met een kast, tv-meubel of dressoir in dezelfde look.

Kom langs in één van onze winkels voor inspiratie. De eettafels staan volledig gestyled in onze winkels, waardoor je gemakkelijk ideeën kunt opdoen voor je eigen eetkamer.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?