Groen heeft een rustgevende werking en is makkelijk te combineren met andere kleuren. Door de associatie met een natuurlijke omgeving is groen een kleur die je niet snel beu bent. Dit alles maakt het een ideale kleur voor het interieur. Maar hoe verwerk je groen op een mooie manier in je woning? Lees snel verder voor onze stylingtips en inspiratie!

De voordelen van de kleur groen

Wil je een ruimte creëren waarin je ultiem kunt ontspannen? Gebruik dan groen, want deze kleur is rustgevend en fris. Ook is het een goede manier om het gevoel van de natuur in huis te halen. Zo ontsnap je aan het drukke dagelijkse leven in je eigen huis.

Er zijn veel verschillende tinten van de kleur, dus kies de tint die het beste bij de rest van je interieur past. Donkergroen past bijvoorbeeld erg goed bij de stoere woonstijl, maar laat een ruimte wel wat kleiner lijken. Zachte tinten groen geven een heldere uitstraling, terwijl olijfgroen weer warmte creëert. De verschillende groentinten combineren vaak ook prachtig met elkaar, dus ga vooral voor een mix & match! Er zijn eindeloos veel mogelijkheden, ben dus niet bang om de kleur in je interieur te gebruiken.

Groen combineren in het interieur

Je kunt groen op veel verschillende manieren combineren in het interieur. Natuurlijk kun je kiezen voor één of meerdere groene muren. Maar ook met groene wanddecoratie kun je de wanden opfleuren, zonder dat je verf of behang nodig hebt. Houd je je muren liever neutraal? Dan kun je ook kiezen voor meubels waar groen in verwerkt is, bijvoorbeeld groene eetkamerstoelen of een bank.

Het is belangrijk dat de kleuren in je interieur goed passen bij groen, anders kan het geheel al snel chaotisch overkomen. Voor een natuurlijke uitstraling passen aardetinten goed bij groen. Denk hierbij aan terracotta, bruin en roze, maar ook aan grijs. Voor een chique look kun je goud combineren met groen. Dat past heel goed binnen de trend ‘hotel chique’ die je nu veel ziet.

Onze tip: Een groene hoekbank, zoals de Alburg van Profijt Meubel, gecombineerd met wanddecoratie en andere woonaccessoires met gouden details. Prachtig!

Natuurlijke materialen zijn ook een perfecte match met groen. Denk hierbij aan bamboe, rotan of wol. Dat is super duurzaam en on trend.

De natuur in huis

De welbekende groene boom staat in de kerstperiode bij veel mensen in huis. Maar ook na de feestdagen zijn kamerplanten een goed idee. Niet alleen zorgen ze voor een beter zuurstofgehalte in huis, maar ook voor een ontspannen gevoel. Je hoeft overigens geen groene vingers te hebben om de natuur in huis te halen. Er zijn ook veel nepplanten die je niet van de echte kunt onderscheiden. Wel zo makkelijk in onderhoud.

Een gezonde lucht en ontspannend gevoel: Met planten haal je de natuur écht in huis.

Wat vind jij van de kleur groen, en hoe heb jij het gecombineerd in jouw interieur? Stuur ons een foto van jouw Profijt Meubel aankopen en win €50,- shoptegoed om te besteden in onze winkels!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?