Verlichting in je interieur

Verlichting in je interieur

Vind je het ook zo lastig om voor goede verlichting te zorgen in je interieur? Lampen moeten niet alleen qua stijl passen in je huis, maar ook het juiste licht geven voor de plek en functie. In deze blog helpen we je een eindje op weg naar de perfecte verlichting voor jouw interieur! 

Een lichtplan

Het klinkt ingewikkeld, maar ook jij kunt een lichtplan maken voor je huis. Met een plattegrond heb je een mooi overzicht van de ruimte. Bepaal eerst welke functie een ruimte krijgt. Wat ga je waar doen? Eten, lezen of loungen? Al deze functies vragen om verschillend licht. Boven de eettafel gebruik je vaak zachter licht (of een dimmer) en in de leeshoek wil je helder licht om te lezen. Deel zo de ruimte in en je bent al een heel eind met je eigen lichtplan!

Hanglampen 

Hanglampen worden vaak gebruikt boven de eettafel. Je kunt kiezen voor één eyecatcher, of een mooie combinatie van twee of drie hanglampen. Boven de eettafel wil je graag warm licht, dus kies voor een lamp die het licht filtert of gebruik een dimmer. Geen dimmer? Je kunt je lampen tegenwoordig ook heel makkelijk dimmen met apps als Philips Hue! Natuurlijk kun je hanglampen voor meer plekken gebruiken. Denk aan twee kleine hippe hanglampjes naast je bed of in een donker hoekje in je woonkamer.

Verlichting in je interieur Verlichting in je interieur

Staande lampen

 

Vaak wordt er bij een leeshoek gekozen voor een staande lamp of vloerlamp. Je kunt hem makkelijk kwijt naast de bank bij een comfortabele fauteuil. Een vloerlamp geeft perfect licht om bij te lezen en vaak kun je hem zelfs verstellen. Een staande lamp is functioneel, maar kan daarnaast ook veel sfeer brengen in een interieur. Het is een meubelstuk op zich, dus kies voor een model dat past bij je woonstijl. Materiaal en vorm spelen hierin een grote rol!

Verlichting in je interieurVerlichting in je interieur 

Tafellampen

 

Een leuke woonaccessoire om je interieur mee af te maken is een tafellamp. Zet een tafellamp in de vensterbank, op je tv meubel of op een sidetable en je creëert gelijk een gezellig hoekje! Kies voor een lamp met warm licht of gebruik een dimmer. Style je hoekje af met een (of meerdere) mooie plant(en) en mooie lijstjes. En voilà! Een gezellig en mooi hoekje!

Verlichting in je interieurVerlichting in je interieur 

Ben je benieuwd naar ons assortiment hanglampen, vloerlampen en tafellampen? Je vindt ze hier!

 

Geen producten gevonden voor deze selectie.