Tips voor het stylen van je kast

Tips voor het stylen van je kast

Bij het stylen van je kast halen we, letterlijk en figuurlijk, alles uit de kast. We beginnen met een schone lei. Haal een oude kast dus helemaal leeg of begin met een lege nieuwe kast. Zorg dat de kast die je gaat stylen past bij je interieur en je woonwensen. Iedere kast heeft voor- en nadelen maar met de juiste styling haal jij alles uit de kast voor een fantastisch interieur.

 

Een tentoonstelling van de mooiste accessoires

Met een open kast kun je qua styling alle kanten op. Het is dé plek om tastbare herinneringen tentoon te stellen, je favoriete boekencollectie in op te bergen, mooie knutselwerkjes uit te stallen of kleurrijke woonaccessoires in te verzamelen. Je kunt een vitrinekast vullen met uitbundige blikvangers of met rustigere items in een bepaalde kleurstijl. Alles in de open kast mag gezien worden en je kunt de spulletjes zo vaak wisselen als je maar wil.

10267924 Falls-Sfeer

10258649Semora-4

TIP: Vul je open kast niet volledig op. Door ruimte open te laten focus je de aandacht op de zorgvuldig gekozen items in de kast en houdt je het geheel netjes en overzichtelijk

Is er een bepaald materiaal, zoals hout, glaswerk of stof, dat goed past bij jouw interieur? Vul dan je open kast met accessoires van die materialen. Of vul je open kast met bloemen en planten. Zo haal je op een trendy manier de natuur in huis.

Creëer diepte in je wandkast

Achter de deurtjes van een semi-open opbergkast kun je allerhande spulletjes uit het zicht opbergen. Het stylen van een wandkast gebeurt op de open plankjes. Laat je niet verleiden om allemaal soortgelijke spulletjes naast elkaar te zetten. Door meer te spelen met hoogte creëer je diepte in de wandkast. Een hoge kandelaar naast een lager fotolijstje of plantenpotje zorgt voor diepte en een mooi dynamisch geheel.

 

TIP: Speel ook met de plek waar je accessoires neer zet. Niet alles voor op de planken maar het ene item verder naar achter dan het andere.

10295622 calau

10095397 Belfort-10850

Plaats blikvangers op je dressoir

Door de hoogte van een dressoir is dit type kast uitermate geschikt om spulletjes bovenop te plaatsen. Veel mensen plaatsen hun TV op of boven het dressoir. Maar ook dan kun je nog veel met de bovenkant van het kastje. In dit geval geldt het principe 'less is more'. Teveel accessoires op je dressoir maakt de ruimte rommelig. Kies daarom voor enkele opvallende items die qua kleur, stijl of formaat in het oog springen. Een grote vaas bijvoorbeeld, met prachtig gedroogde bloemen. Of een ingelijste quote die schuin tegen de muur leunt.


TIP: Ook op het dressoir kun je spelen met diepte door accessoires van verschillende hoogte te kiezen en deze mooi te rangschikken op het dressoir.

10290297Eradis-Sfeer

10258646 semora sfeer

Producten 1-24 van 91

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 91

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren