Profijt Meubel stoffencollectie

  Stoffencollectie

  De stoffen binnen het Profijt Meubel Stoffenconcept zijn leverbaar op de meeste banken, fauteuils en stoelen binnen de Profijt Meubel collectie. Hieronder vind u een overzicht van deze stoffen. Via de webshop zijn artikelen alleen bestelbaar in de getoonde uitvoering, in onze winkels kunt u terecht als u uw bank graag in een van de andere stoffen wilt laten bekleden. 

  Wat is belangrijk bij het kiezen van een stof?

  Een bank of fauteuil koop je niet elke dag, het is een meubelstuk dat het liefste toch wel een aantal jaren mee moet gaan en netjes moet blijven. Daarom is het belangrijk om de juiste keuze te maken als het gaat om de bekleding. Maar waar moet u op letten bij het kiezen van een stof- (of leer-) soort voor uw nieuwe bank? Op deze pagina geven we enkele tips. De allerbelangrijkste tip: laat u goed informeren door een van onze aankoopadviseurs in onze winkels, zij kennen alle stoffen en hun eigenschappen, en kunnen aan de hand van uw woonsituatie de juiste stof adviseren en uiteraard ook helpen bij het kiezen van een kleur.

  De eigenschappen van een stof

  Elke stof heeft haar eigen specifieke eigenschappen als het aankomt op bijvoorbeeld slijtvastheid, kleurechtheid en samenstelling. Dit is belangrijke informatie die u kan helpen bij het maken van de juiste keuze. Voor een gezin met jonge kinderen en huisdieren bijvoorbeeld zal de ene stof wat beter geschikt zijn dan voor de andere. Voor elke stof in het Profijt Meubel Stoffenconcept is daarom een stofpaspoort gemaakt, waarop u de belangrijkste eigenschappen van een stof terugvindt. Het blijft overigens ook na het lezen van zo'n paspoort belangrijk om u goed voor te laten lichten door onze deskundige adviseurs in de winkel. Er staan in een stofpaspoort waarschijnlijk een aantal termen die u weinig zullen zeggen. Wilt u alvast de eigenschappen van een bepaalde stof inzien, dan kunt u hieronder bij elke stof het stofpaspoort bekijken. Klik hier voor een uitleg over het stofpaspoort

  Hoe kan ik een bank of fauteuil in een bepaalde stof bestellen?

  In de webshop vindt u gemiddeld meer dan duizend meubels. Van elk model hebben wij de meest populaire uitvoering in de webshop geplaatst zodat u deze vanuit huis kunt bestellen. Dit zijn de zogenaamde 'toonzaalmodellen', zoals u ze ook in de winkel aantreft. In principe is het dus zo dat u elk artikel dat u op de website ziet ook in al onze winkels kunt bekijken. Fijn om te weten natuurlijk. Wilt u een meubelstuk in een andere stof (of leer-) soort bestellen of een indicatie van de prijs hebben, dan kunt u terecht in een van onze winkels. Op deze krijgt u alvast een indruk van de beschikbare stoffen en kleuren.


  Stof Board

  Bekijk hier het stofpaspoort van deze stof

   

  Stof Board Beige

  Stof Board Liver

  Stof Board Red

  Stof Board Navy

  Stof Board Grey

  Stof Board Antraciet

  Stof Board Darkgrey

  Stof Board Clay

  Stof Board Espresso

   

  Stof Break

  Bekijk hier het stofpaspoort van deze stof

   

  Stof Break Taupe

  Stof Break Brown

  Stof Break Darkbleu

  Stof Break Patrol

  Stof Break Graphite

  Stof Break Antraciet

  Stof Break Aqua

  Stof Break Steel

  Stof Break Onyx

   

  Stof Dawn 

  Bekijk hier het stofpaspoort van deze stof

   

  Stof Dawn Grey

  Stof Dawn Steel

  Stof Dawn Navy

   

  Stof Gapp

  Bekijk hier het stofpaspoort van deze stof

   

  Stof Gapp Liver

  Stof Gapp Taupe

  Stof Gapp Darkbrown

  Stof Gapp Petrol

  Stof Gapp Grey

  Stof Gapp Antraciet

  Stof Gapp Lavender

  Stof Gapp Charcoal

  Stof Gapp Linen

  Stof Gapp Lavender

   

   

   

  Stof Mine 

  Bekijk hier het stofpaspoort van deze stof

   

  Stof Mine Chocolat

  Stof Mine Khaki

  Stof Mine Grey

  Stof Mine Denim

  Stof Mine Hunter

  Stof Mine Nightshade

  Stof Mine Dolphin

   

   

   

  Stof Microfiber Deluxe 

  Bekijk hier het stofpaspoort van deze stof

   

  Stof Mircofiber Grey

  Stof Microfiber Antracite

  Stof Microfiber Beige

  Stof Mircofiber Espresso

  Stof Microfiber Schoco

   

   

  Stof Pitch

  Bekijk hier het stofpaspoort van deze stof

   

  Stof Pitch Army

  Stof Pitch Graphite

  Stof Pitch Darkgrey

  Stof Pitch Espresso

  Stof Pitch Denim

   

   

  Stof Side

  Bekijk hier het stofpaspoort van deze stof

   

  Stof Side Antracite

  Stof Side Plump

  Stof Side Sepia

  Stof Side Antracite

   

   
   

  Stof Solid b

  Bekijk hier het stofpaspoort van deze stof

   

  Stof Solid Papyrus

  Stof Solid Antracite

  Stof Solid Darkgrey

  Stof Solid Charcoal

  Stof Solid Argent

   

   

  Stof Texas 

  Bekijk hier het stofpaspoort van deze stof

   

  Stof Texas Anthracite

  Stof Texas Caramel

  Stof texas Coffee

  Stof Texas Darkbrown

  Stof Texas Sand

  Stof Texas Grey

   

  Stof Texas Wood

  Stof Texas Fungi

   

   

  Stof Valentina 

  Bekijk hier het stofpaspoort van deze stof

   

  Stof Valentina Steel

  Stof Valentina Grey

  Stof Valentina Silver

  Stof Valentina Darkbeige

  Stof Valentina Savanah

  Stof Valentina Shoko

  Stof Valentina Charcoal

  Stof valentina Zimt

   

   

   

   

  Wat staat er in het stofpaspoort?

  Samenstelling

  Hier wordt aangegeven uit welke materialen de stof bestaat. Wat opvalt is dat vele stoffen voor een groot deel bestaan uit polyester of polyestervarianten. De belangrijkste reden hiervoor is dat polyestergarens het minst gevoelig zijn voor invloeden van buitenaf.

  Martindale of slijtweerstand

  De slijtweerstand of slijtvastheid wordt vastgesteld door middel van de zogenaamde Martindale test. Hier wordt door middel van een gewichtje en een wrijfnok druk uitgeoefend op de stof. Deze nok wrijft al draaiende in concentrische cirkels over de te testen stof. Wanneer er een aantal draden breken is de Martindale vastgesteld. De Profijt Meubel Stoffencollectie bevat overigens geen stoffen die een lagere Martindale hebben van 15000 toeren. Dit is meer dan voldoende voor het zogenaamde “thuisbereik”.

  Pilling

  Pilling wordt ook getest door middel van de Martindale test. Door een aantal gelijke stukjes stof tegelijkertijd te testen met een verschillend aantal draaiingen, komt uit de test een conclusie. Wanneer de garens breken en samen bolletjes vormen , is er sprake van pilling. Dit wordt ingedeeld in een classificatie. 1 = zeer veel pilling 5 = geen pilling. Daarnaast bestaan er ook stoffen die zogenaamde wattengarens bevatten. Deze stoffen kunnen gevoelig zijn voor “haren”. Deze haren kunnen ontstaan bij gebruik van het zitmeubel. Recentelijk hebben wij een aantal stoffen hier tegen extra behandeld en het zogenaamde “haren” is hierna sterk verminderd. Je kunt de evt. haren verwijderen door een zogenaamd kleding “scheerapparaatje” te gebruiken.

  Treksterkte

  Hierbij wordt getest hoeveel kracht er nodig is om een stuk stof te laten breken.
  n een dynamometer wordt een stuk stof gespannen en daarop wordt kracht gezet. In Newton wordt dan weergegeven wanneer de stof breekt.

  Scheursterkte

  Dezelfde test als bij de treksterkte waar dan wordt de test uitgevoerd met een ingescheurd stukje stof.

  Wrijfechtheid

  Hier wordt een stuk stof getest, in een natte en een droge variant, of deze kleur afgeeft in het gebruik. Door middel van een crockmeter waarbij een stukje katoen al draaiende over de stof beweegt, wordt gemeten of en evt. wanneer de stof kleur afgeeft. Het resultaat wordt weergegeven op een schaal van 1-5 waarbij 5 het beste resultaat geeft. De stof is dan wrijfecht.

  Naadvastheid

  Hierbij wordt gemeten hoeveel kracht er nodig is om de kettingdraden te laten verschuiven over de inslagdraden of omgekeerd. Er worden 2 stukjes stof aan elkaar gestikt zoals bij stofferen gedaan wordt. Vervolgens worden deze 2 stukjes volgens de norm belast en wordt gemeten hoeveel kracht nodig is om de naad te laten breken. Wanneer uiteindelijk alleen de naad breekt en de garens van de stof op zijn plaats blijven zitten betekent dit dat de stof naadvast is.

  Lichtechtheid

  Hier wordt door middel van een lichtkast het verschieten van de stof gemeten. Hier kunnen verschillende lichtsituaties gesimuleerd worden o.a. daglicht. Volgens de normering worden hier een bepaalde tijd stukjes stof ingelegd en gemeten hoeveel de verkleuring is na de van tevoren vastgestelde tijd. Hetzelfde stukje stof wordt voor de helft afgedekt en hierdoor is het verschil meetbaar na de test. Wanneer de stof niet verschiet krijgt deze de classificatie > 5 Bij 1 kan men het verschieten zeer goed waarnemen.

  Algemeen advies over reiniging van stoffen en kunstleer

  Stoffen moeten ook regelmatig gereinigd worden. Gebruik kier te alle tijde nooit iets anders dan een zachte kleding borstel. Borstel te allen tijde met de weefrichting van de stof mee.
  Stofzuigers met zeer grote zuigkracht en harde vloerborstels zijn verboden en zullen de optiek van de stof snel veranderen. Vermijd ook sterke schoonmaakmiddelen met oplosmiddelen. Kunstleer kan men een beste schoonmaken met lauwwarm water en een zachte doek. Vermijd altijd sterke schoonmaakmiddelen met oplosmiddelen. Dit zal de toplaag van het kunstleer aantasten en lelijk maken.