Deze website vereist cookies voor al zijn functies. Voor meer informatie zie onze - Privacy Policy pagina. - Verberg deze melding.

Profijt Meubel Stoffencollectie

Stof Board

De stoffen binnen het Profijt Meubel Stoffenconcept zijn leverbaar op de meeste banken, fauteuils en stoelen binnen de Profijt Meubel collectie. Hieronder vind je een overzicht van deze stoffen. Via de webshop zijn artikelen alleen bestelbaar in de getoonde uitvoering, in onze winkels kun je terecht als je jouw bank graag in een van de andere stoffen wilt laten bekleden.

Wat is belangrijk bij het kiezen van een stof?

Een bank of fauteuil koop je niet elke dag, het is een meubelstuk dat het liefste toch wel een aantal jaren mee moet gaan en netjes moet blijven. Daarom is het belangrijk om de juiste keuze te maken als het gaat om de bekleding. Maar waar moet je op letten bij het kiezen van een stof- (of leer-) soort voor jouw nieuwe bank? Op deze pagina geven we enkele tips. De allerbelangrijkste tip: laat je goed informeren door een van onze aankoopadviseurs in onze winkels, zij kennen alle stoffen en hun eigenschappen, en kunnen aan de hand van jouw woonsituatie de juiste stof adviseren en uiteraard ook helpen bij het kiezen van een kleur.

De eigenschappen van een stof

Elke stof heeft haar eigen specifieke eigenschappen als het aankomt op bijvoorbeeld slijtvastheid, kleurechtheid en samenstelling. Dit is belangrijke informatie die je kan helpen bij het maken van de juiste keuze. Voor een gezin met jonge kinderen en huisdieren bijvoorbeeld zal de ene stof wat beter geschikt zijn dan voor de andere. Voor elke stof in het Profijt Meubel Stoffenconcept is daarom een stofpaspoort gemaakt, waarop je de belangrijkste eigenschappen van een stof terugvindt. Het blijft overigens ook na het lezen van zo'n paspoort belangrijk om je goed voor te laten lichten door onze deskundige adviseurs in de winkel. Er staan in een stofpaspoort waarschijnlijk een aantal termen die je weinig zullen zeggen. Klik hier voor een uitleg over het stofpaspoort Hoe kan ik een bank of fauteuil in een bepaalde stof bestellen? In de webshop vind je gemiddeld meer dan duizend meubels. Van elk model hebben wij de meest populaire uitvoering in de webshop geplaatst zodat je deze vanuit huis kunt bestellen. Dit zijn de zogenaamde 'toonzaalmodellen', zoals je ze ook in de winkel aantreft. In principe is het dus zo dat je elk artikel dat je op de website ziet ook in al onze winkels kunt bekijken. Fijn om te weten natuurlijk. Wil je een meubelstuk in een andere stof (of leer-) soort bestellen of een indicatie van de prijs hebben, dan kun je terecht in een van onze winkels.