Meubelen reinigen met natuurlijke reinigingsmiddelen

Meubelen reinigen met natuurlijke reinigingsmiddelen

We worden met zijn allen steeds milieubewuster, dus ook bewust van de effecten die reinigingsmiddelen hebben op het milieu. Hiervan kunnen namelijk we niet alleen direct maar ook indirecte schade ondervinden. Natuurlijke producten zijn dan een mooie oplossing om deze schades te beperken.

Ouderwetse versus natuurlijke reinigingsmiddelen

Vroeger hadden we al die luxe schoonmaakmiddelen niet. Toen werden gewoon de huis-, tuin- en keukenproducten gebruikt om de meubelen te reinigen. Deze ouderwetse middeltjes zijn vaak veiliger voor het milieu en vaak zelfs goedkoper dan moderne reinigingsmiddelen. Waarom kopen we dan toch deze luxe reinigingsmiddelen? Een groot voordeel van de hedendaagse reinigingsmiddelen is dat ze makkelijk te hanteren zijn. Er is weinig kennis voor nodig, er staat precies op de verpakking waarvoor een schoonmaakmiddel is bedoeld, hoe je het moet gebruiken en welke hoeveelheden nodig zijn. Maar moderne schoonmaakmiddelen beschikken vaak wel over toegevoegde chemische stoffen. Het ene middel natuurlijk wat meer dan het andere, maar er bestaan nauwelijks moderne schoonmaakmiddelen zónder chemische toevoegingen. Een groot nadeel daarvan is dat je van deze chemische stoffen allergische reacties kunt krijgen en dat ze vaak schadelijk zijn voor het milieu.

Werken natuurlijke reinigingsmiddelen wel?

Als je vaak uw meubelen reinigt dan zul je weinig tot geen verschil merken tussen natuurlijke en hedendaagse reinigingsmiddelen. Reinig je de meubelen wat minder vaak, dan kost het reinigen met natuurlijke reinigingsmiddelen wel wat meer moeite dan met kant-en-klare middelen. Natuurlijke producten hebben vaak ook iets meer tijd nodig om hun werk goed te doen. Uiteraard speelt snelheid in deze tijd een grote rol in het huishouden, en dat is meestal precies waar de schoen wringt. Want niemand wil lang bezig zijn met het schoonmaken van zijn meubelen. Daarom gebruiken we allemaal de reinigingsmiddelen waardoor we het snelste klaar zijn. Wil je dan toch aan het milieu denken en vind je het niet erg om iets langer de tijd te nemen? Dan kun je ook natuurlijke producten gebruiken.

Welke natuurlijke producten zijn er dan?

  • Witte azijn; Dit is een zuur wat heel goed vet oplost.
  • Citroen; Dit ontvet, neutraliseert vieze geuren en doodt bacteriën.
  • Bakingsoda; Dit is een natriumcarbonaat en verwijdert geuren, bleekt en desinfecteert.
  • Groene zeep; Algemeen schoonmaakmiddel
  • Sunlightzeep; Deze betaalbare zeep wordt al jarenlang gebruikt als middel tegen moeilijke vlekken, bijvoorbeeld om vuile kragen en boorden van overhemden weer schoon te krijgen. Daarnaast is de zeep geschikt voor fijne handwas of als schoonmaakmiddel voor het huis, maar ook om het lichaam mee te wassen. 

Het hele huis reinigen met deze natuurlijke producten is absoluut geen probleem. Het zijn goedkope en simpele middelen die in bijna elke supermarkt te verkrijgen zijn, vaak ook nog goedkoper dan de luxe reinigingsmiddelen.

Producten 1-24 van 32

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Producten 1-24 van 32

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren