Koffievlek verwijderen

Uw zoekopdracht heeft geen resultaten opgeleverd.
Geen verdere producten.

Lekker op de bank met een heerlijk kopje koffie, en een krantje erbij. Niets is zo lekker om zo de dag te beginnen. Maar soms gaat het wel eens mis… de koffie gaat per ongeluk over de bank heen. Schiet niet gelijk in de stress want in deze blog lees je hoe je deze koffievlek in no-time verwijdert. Zo ziet niemand dat er koffie is gemorst op uw bank.

Waarom is het zo moeilijk om een koffievlek te verwijderen?

Dat koffievlekken zo lastig te verwijderen zijn uit een stoffen bank of fauteuil, heeft te maken met de temperatuur. Verse koffie die je net gemaakt hebt, is in de meeste gevallen namelijk warmer dan 60 graden Celsius. Dit is ook de temperatuur waarop kleuren in meubelstoffen en tapijten worden 'gefixeerd'. De kans om de koffievlek uit de stof te krijgen is daardoor kleiner dan bij andere dranken, maar het is zeker niet onmogelijk.

Hoe krijg ik een koffievlek uit mijn stoffen bank?

Hoe langer de koffievlek blijft zitten, des te lastiger het wordt om deze zelf te kunnen verwijderen. Hopelijk heb je deze tips dus gelezen voordat je de koffie morst:) Om de vlek uit de bank of uit het tapijt te krijgen, handel je als volgt:

  • Pak een schone, bij voorkeur lichte handdoek en maak deze nat met ijskoud water
  • Wring deze vervolgens uit en leg de vochtige handdoek over de vlek heen
  • Laat de handdoek even liggen. Je ziet dan de koffie langzaam in de handdoek trekken
  • Is de handdoek 'verzadigd'? Leg dan een nieuwe vochtige handdoek op de plek
  • Herhaal deze stappen totdat de vlek niet meer afgeeft aan de handdoek
  • Laat dan de laatste handdoek liggen tot dat deze droog is. Haal de handdoek niet eerder weg.

Is de koffievlek al bijna weg? In de meeste gevallen is de koffievlek nu bijna verdwenen. In sommige gevallen kan het voorkomen dat er nog een lichte kleurafwijking te zien is. Is dit het geval dan kun je het beste de vlek reinigen met een textielreiniger, zoals bijvoorbeeld Cleantex Vlekkenspray. Probeer Cleantex Vlekkenspray altijd eerst uit op een deel van de bank dat niet in het zicht zit en kijk of de bekleding niet van kleur verandert. Spuit de vlek voldoende in en laat het schoonmaakmiddel intrekken. Wrijf en dep vervolgens de vlek van buiten naar binnen met een schone droge doek. Als de vlek nog niet verdwenen is, kun je de behandeling herhalen.

Wanneer moet ik actie ondernemen?

Stel dat je kopje koffie heel heet was en het niet lukt om de vlek zelf te verwijderen, laat de vlek dan niet ouder worden. Je kunt dan het beste een schoonmaakbedrijf inschakelen om de vlek uit je bank of fauteuil te verwijderen. Of je kunt natuurlijk gebruik maken van de All-in house service van Profijt Meubel.