Hoe krijg ik een vlek uit mijn stoffen bank?

Hoe krijg ik een vlek uit mijn stoffen bank?

Heeft u een vlek in uw stoffen bank? Dat is natuurlijk erg vervelend. De grote vraag is; Hoe krijg ik deze vlek uit mijn bank? In deze blog leggen we u precies uit wat uzelf hieraan kunt doen.

Wat voor vlek is het?

Stoffen banken zijn grotendeels onderhoudsvriendelijk, hier staan ze ook om bekend. Maar hoe onderhoudsvriendelijk de bank ook is, deze wordt wel eens vies. Dan kunt u wel eens een vlek op de bekleding zien. Schoonmaken is dan de enige optie. Dit kan op diverse manieren, houdt er bij het gebruik van reinigingsmiddelen altijd rekening mee dat elke stof en elke vlek anders kan reageren op het middel.

Stofzuigen van de bank

Voordat u begint met het reinigen van de vlek in de bank is het altijd goed om even voorafgaand te zitbank de stofzuigen. Ook als u dit wekelijks doet met het de wekelijkse schoonmaak van uw huis. Te intensief stofzuigen en borstelen vergroot ook aanzienlijk de kans op pilling. Daarom adviseren wij u uw zitmeubel te stofzuigen met een lage zuigkracht in combinatie met het borstelhulpstuk. Heeft u een bank met losse kussens? Zuig dan ook goed onder de kussens, zo kunt u gelijk de bank nog eens grondig checken op eventuele andere vlekken. Neem ook altijd de naden van de bank mee, deze worden nog wel eens vergeten.

Cleantex vlekkenspray

Voordat u begint met diverse onderhouds- en reinigingsmiddelen is het handig om vooraf te bepalen wat de ernst is van de vlek. Als het om een lichte vlek gaat, adviseren wij u om de Cleantex Vlekkenspray in huis te halen. Deze kunt u kopen bij onze winkels of in onze webshop.
Probeer Cleantex Vlekkenspray altijd eerst uit op een deel van de bank dat niet in het zicht zit en kijk of de bekleding niet van kleur verandert. De vlek voldoende inspuiten en even laten intrekken. Vervolgens de vlek van buiten naar binnen met een schone droge doek voorzichtig wegwrijven/deppen. Indien de vlek nog niet verdwenen is, kunt u de behandeling herhalen.

Andere vlekken op uw bank?

Het kan wel eens voorkomen dat er een andere vlek op uw bank terecht is gekomen die een iets andere benadering eist. U kunt hier bijvoorbeeld denken aan urine van uw (klein)kinderen of huisdieren of er is bijvoorbeeld pasta gemorst. Dep in het geval van vloeibare ongelukjes zoveel mogelijk op met behulp van bijvoorbeeld een keukenrol. De vaste substanties kunt u het beste eerst ‘opscheppen’ met een lepel en daarna droogdeppen. Als dit gedaan is, kunt u de bank verder reinigen zoals we uitgelegd hebben bij een lichte vlek.

Wat in ieder geval niet doen?

We leggen u wel uit wat u wel moet doen, handig is ook om te weten wat u zeker niet moet doen. Maak geen gebruik van een sopje met bijvoorbeeld allesreiniger. Dit gaat namelijk in de bekleding trekken en dit zorgt ervoor dat de vlek alleen maar erger wordt. Wilt u toch iets anders proberen dan de Cleantex Vlekkenspray, probeer dit dan altijd uit op een plek dat niet in het zicht valt. Laat de plek ook goed drogen, alleen zo kun je blijvende en lelijke kringen voorkomen.

14 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

14 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren