Gecapitonneerde stoel

Een mooi interieur zit hem in de details. Des te meer reden om te kiezen voor een gecapitonneerde stoel! Gecapitonneerde bekleding is een detail dat niet alleen voor een luxe look en feel zorgt, maar ook een ingetogen patroon creëert dat een ruimte meteen interessanter laat ogen. Gecapitonneerde stoelen zijn nu populairder dan ooit. En hoewel ze nog altijd fantastisch staan in klassieke interieurs, zijn ze daar zeker niet langer tot beperkt. Neem een kijkje in de collectie gecapitonneerde stoelen van Profijt Meubel en laat je verrassen door onze scherpe prijzen!

Producten 1-24 van 130

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Producten 1-24 van 130

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Wat zijn gecapitonneerde stoelen?

Bij gecapitonneerde meubels is de bekleding op een vaste ondergrond geknoopt of genaaid, op een manier dat tussen de bekleding en de ondergrond een laag van kussentjes ontstaat. Deze worden dan gevuld met een zacht materiaal, zoals watten, schuim of kapok. Zo ontstaat het kussentjes-effect dat we allemaal kennen van bijvoorbeeld de Chesterfield banken. Deze manier van bekleding werd zeer populair in de 18e eeuw, tijdens de industriële revolutie. In de eerste instantie was het getufte detail simpelweg een manier om de stof op een effectievere manier aan het meubelstuk te bevestigen. Maar gecapitonneerde stoelen werden al snel geassocieerd met comfort en luxe. Toen de 19e eeuw aanbrak was het een ware trend geworden. Meubilair met getufte bekleding staat nu dan ook synoniem voor het Victoriaanse tijdperk.

Ons assortiment gecapitonneerde stoelen

Profijt Meubel biedt diverse gecapitonneerde stoelen. Hierbij kun je denken aan gecapitonneerde armstoelen en eetstoelen, maar ook aan gecapitonneerde barstoelen. We hebben zelfs een aantal gecapitonneerde eetbanken in ons assortiment! Afhankelijk van het model heb je keuze uit diverse kleuren. Het moet dus niet zo moeilijk zijn om een gecapitonneerde stoel te vinden die perfect aansluit op jouw smaak en interieur!

Onderhoud gecapitonneerd stoelen

Om ervoor te zorgen dat je gecapitonneerde stoel er als nieuw uit blijft zien, is het belangrijk om het zitmeubel op de juiste manier te reinigen. Stof, haren en los vuil kun je eenvoudig verwijderen door de stofzuiger er wekelijks even overheen te halen. Een speciaal opzetstuk voor meubels is dan ideaal, omdat je zo ook tussen de kussentjes van de stoel kunt komen. Voor de bescherming en reiniging van zowel stoffen als lederen stoelen kun je terecht bij onze onderhoudsproducten.

Ja, ik heb interesse in een gecapitonneerde stoel!

Koop je gecapitonneerde stoelen bij Profijt Meubel, dan ben je altijd verzekerd van de laagste prijs! Maar dat is niet de enige reden dat we zoveel tevreden klanten hebben. Onze service laat ook niets te wensen over! Neem nu onze gratis omruilgarantie voor zitmeubelen; als je nieuwe gecapitonneerde stoelen achteraf toch niet naar wens zijn, dan kun je ze omruilen. Zo zorgen we dat je altijd een goed gevoel aan je aankoop overhoudt. Wil je onze collectie gecapitonneerde stoelen toch liever eerst even ‘in het echt’ bekijken voordat je een keuze maakt? Kom dan gewoon eens langs bij een Profijt Meubel winkel. Onze deskundige medewerkers helpen je graag verder!