Ga je verhuizen of ben je toe aan een nieuw interieur in je woning? Dan ben je vast op zoek naar inspiratie voor jouw nieuwe interieur. Er zijn veel verschillende woonstijlen. Denk bijvoorbeeld aan een modern interieur, een industrieel interieur, een landelijk interieur of een Scandinavisch interieur.

Welke woonstijl past bij jou? De kans is groot dat dit helemaal niet één interieurstijl is.

Op dit moment zie je juist dat verschillende woonstijlen met elkaar gecombineerd worden. Zo creëer je jouw eigen woonstijl en dat maakt het net een beetje spannender.

Maar hoe kun je nu woonstijlen mixen zonder dat het chaotisch of onrustig wordt? In dit blog geven wij je wat inspiratie zodat je wat handvatten hebt om zelf aan de slag te gaan en je eigen draai eraan te geven.

Woonstijlen mixen: een strak modern interieur met een vintage touch

Een modern interieur herken je door eenvoud, neutrale kleuren zoals zwart, grijs en wit en door strakke lijnen. Past deze woonstijl perfect bij jou maar wil je ook de oude houten kast van oma niet weg doen? Combineer het met elkaar! Het hout van de kast zorgt juist voor een warm en huiselijk effect in een modern interieur. Door de strakke lijnen en de eenvoud in de rest van het interieur zal de kast echt een eyecatcher zijn.

Woonstijlen mixen: een stoer industrieel interieur met zacht, vrouwelijk roze

Ook in een industrieel interieur werk je veel met zwart, grijs en wit. Maar daarnaast mogen ook staal, hout en beton niet ontbreken. Een industrieel interieur is robuust en stoer. Niet gek dat ook mannen vaak weg zijn van deze woonstijl. Vind jij een industrieel interieur ook te gek maar wil je niet dat het te kil wordt in huis? Kies dan voor een zachte kleur als accentkleur. Bijvoorbeeld zachtroze velvet stoelen of poederroze gordijnen.

Woonstijlen mixen: Een landelijk interieur met een moderne twist

Een landelijk interieur kenmerkt zich door een rustige sfeer met natuurlijke materialen en kleuren. Denk hierbij aan hout, linnen of leer. Wie denkt dat een landelijk interieur geweest is, heeft het mooi mis. Zeker als je een moderne twist geeft aan de landelijke woonstijl. Ga bijvoorbeeld voor een stalen deur met een dun zwart frame en veel glas. Door de zwarte kleur en de strakke lijnen ontstaat de moderne twist.

Je kunt ook kiezen voor een landelijke tegel met daartegenover een strakke, moderne doorkijkhaard. De haard qua uiterlijk is modern, maar het vuur zorgt weer voor de landelijke gezelligheid.

Woonstijlen mixen: een Scandinavisch interieur met een tikkeltje industrieel

De industriële woonstijl nam ik hierboven al onder de loep, maar hoe zit dat met de Scandinavisch woonstijl? Kenmerken van een Scandinavisch interieur zijn onder andere: natuurlijk licht, lichte materialen, strakke lijnen en veel hout. Het Scandinavische interieur leent zich ook perfect om te combineren met het industriële interieur. Hoe? Zorg voor lichte muren en een lichte vloer. Houd in de basis de eigenschappen van de Scandinavische woonstijl aan. Door het tikkeltje industrieel eraan toe te voegen kies je bijvoorbeeld voor een lockerkast, een stalen deur of een betonnen vloer.

De voordelen van het mixen van woonstijlen

Verschillende woonstijlen met elkaar mixen kent veel voordelen. Onder andere:

  • * Je hoeft niet al je huidige meubilair en decoratie te vervangen als je voor een andere interieurstijl kiest. Zo bespaar je in de kosten en houd je het budgettair leuk.
  • * Door het mixen van verschillende interieurstijlen kun je iedereen blij maken die met jou in hetzelfde huis woont.
  • * Er ontstaat een uniek interieur dat precies bij jou of jullie past

We hopen dat je bent geïnspireerd door de vele mogelijkheden die het mixen van woonstijlen biedt en dat je aan de slag kunt om jouw eigen unieke interieur te creëren.

Mocht je nog wat hulp nodig hebben hierbij, dan staan wij voor je klaar in onze winkels.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?