Planten in huis is al een paar jaar een échte trend op het gebied van interieur en inrichting. En niet voor niets. Planten brengen letterlijk leven in jouw interieur. Je haalt de natuur naar binnen. Een plant doet veel voor je interieur, maar ook qua gezondheid is een plant in huis een groot pluspunt.

In deze blog vertellen we je meer over wonen met planten.

Een gezondere leefomgeving

Planten in huis zorgen voor vermindering van stress en zijn goed voor je humeur. Dat is nog eens prettig hè? Zeker nu we veel vanuit huis werken is dat geen overbodige luxe. Daarnaast zorgen planten ook nog eens voor een beter concentratievermogen. Met planten in huis zorg je dus voor een betere werkplek.

Ook zorgen planten in huis voor een goede nachtrust, verminderen ze de kans op hoofdpijn, verbeteren ze de akoestiek in huis en zorgen ze voor een schonere lucht in huis. Als je dit zo leest wil je toch meteen naar het dichtstbijzijnde tuincentrum rijden om planten te kopen?

Een goedkope opvuller

Heb jij een lege plek in huis of een kale vensterbank? Planten bieden uitkomst en zorgen voor een goede opvulling. En deze opvulling hoeft helemaal niet duur te zijn. Zo heb je al mooie planten voor een paar euro. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een kleiner (goedkoper) plantje te kopen die vanzelf groter wordt. Let er dan wel op dat je bij de aanschaf van je plantje al kijkt of deze wel groter kan groeien. 

Levende eye-catcher

Planten zijn ook uitstekend geschikt in huis als je ze als eye-catcher wilt gebruiken. Een mooie grote bananenplant of een grote Monstera laat zich graag zien. Wil echt groots uitpakken? Ga dan voor bijvoorbeeld een wand van mos! Heel goed voor het klimaat in je huis én ook nog eens een ware blikvanger.

Kleur in je interieur

Ben jij gek op een natuurlijk interieur of op een zwart-wit interieur? En vind je het daarom lastig om kleur toe te passen in je huis, hoe graag je ook wilt? Planten geven ook kleur! Zet één of meerdere planten in huis om kleur te creëren, dan kun je je muren lekker neutraal houden en heb je toch kleur in huis.

Welk soort plant kies je?

Ben jij erover uit dat je graag een plant in huis wilt? Dan komt vast de volgende vraag bij je op: ‘Maar welke plant moet ik dan kiezen.’ Er zijn zoveel soorten. En iedere plant heeft weer andere verzorging nodig. Zeker de moeite waard om je daar vooraf goed in te verdiepen. Ben je heel strikt in het verzorgen en water geven van jouw plant? Dan past een varen wellicht perfect bij jou. Die vindt het namelijk niet prettig om niet op tijd water te krijgen. Ben jij veel van huis of vergeet jij een plant nog wel eens wat verzorging betreft? Dan past bijvoorbeeld een cactus beter bij jou in huis. Cactussen hebben heel weinig verzorging nodig. Niet zo erg dus als je die een keer vergeet.

Geen groene vingers?

Kies dan voor kunstplanten. Je hoeft je dus echt niet meer te schamen als je dit soort planten in huis zet. Integendeel zelfs! Het grote voordeel van kunstplanten is natuurlijk dat je geen kosten meer hebt aan het zoveelste nieuwe plantje omdat je of te veel of te weinig water hebt gegeven of dat je het op een te donker, te licht, te vochtig of een te droog plekje hebt gezet. Wonen met planten is dus trendy, maar ook nog eens super goed voor je gezondheid en je humeur.

En als je het écht goed doet, ook nog eens voor je portemonnee!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?