Vrijwel iedereen heeft een bank in zijn woonkamer staan. Dit is de plek waar we ons ontspannen; met elkaar of juist alleen. Maar een bank heeft ook heel veel invloed op je interieur!

Wat doet dit meubel met jouw woonkamer?

Type

Wat een bankstel voor invloed heeft op je interieur hangt natuurlijk voor een groot deel af van het type dat je kiest. Een grote hoekbank eist alle aandacht op en vormt zo een echte blikvanger; maar nodigt ook uit tot gezellige momenten en zorgt zodanig voor sfeer. Een opvallende driezitsbank in een vrolijk kleurtje kan dit effect ook hebben. Of kies juist voor een subtiele 2-zits in een neutrale kleur, zodat andere meubels ook de kans krijgen de eyecatcher te zijn. Stoere banken zijn nu trendy zoals de Tadley en Vilares.

Locatie

Meestal plaatsen we de bank direct tegen de muur, het liefst in een hoekje. Maar voor een ruimtelijk effect kun je deze beter een stukje van de muur vandaan zetten! Tien of twintig centimeter is al genoeg. Zo lijkt de woonkamer groter, en je kunt er ook letterlijk ruimte mee creëren: zet er bijvoorbeeld een leuke sidetable achter, of een mooie leeslamp.

Kleur

Misschien wel de moeilijkste beslissing om te nemen bij de aanschaf van een bank: welke kleur past mooi? Als de bank in harmonie is met de rest van je interieur, maakt het eigenlijk niet uit of je voor een felle of neutrale tint kiest: het klópt dan gewoon.

Grote, kleurrijke banken trekken alle aandacht naar zich toe en vormen zo het centrum van de woonkamer. Daar kan je interieur echt van opknappen! Wil je juist meer rust in huis? Kies dan voor een neutrale tint en dessin.

De stoffen in de Profijt Meubel stoffencollectie zijn leverbaar op de meeste banken, fauteuils en stoelen binnen de Profijt Meubel collectie. Via de webshop zijn artikelen alleen bestelbaar in de getoonde uitvoering, maar in onze winkels kun je terecht als je jouw bank graag zelf wil samenstellen. Ja, comfort heeft óók invloed op je interieur. Je associeert meubels namelijk snel met het gemak of het plezier dat ze je geven.

Een fijne bank nodigt uit; een oncomfortabele bank gaat irriteren- ook de plek die deze inneemt in je interieur.

Daarom is het belangrijk een bank te kiezen die echt bij jou past. Het zelf samenstellen van een bank zorgt ervoor dat je niet alleen the looks perfect maakt, maar ook het zitcomfort. Ben je lang? Kies dan voor een verhoogde poot en een diepere zitting. Heb je een modern industrieel interieur? Dan kun je metalen poten nemen, en een bekleding in bruin leer.

Geef jij de voorkeur aan een luxe hoekbank, of combineer je liever een 2-zitsbank met een fauteuil? Houd je van stevige kussens, of heb je graag een zachter zitcomfort? Bij Profijt Meubel kun je, met behulp van adviseurs, de bank precies zo samenstellen als jij wil!

Met de Fontino serie kan het allemaal. Zodat de bank voortaan precies de juiste plaats in jouw interieur inneemt en voor jou het juiste zitcomfort biedt.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?