De laatste decennia is de zithoek in huis uitgegroeid tot dé plek om te ontspannen; samen of alleen. Waar vroeger de eettafel het decor was van gesprekken en vermaak, is tegenwoordig het bankstel voor velen het belangrijkste meubelstuk.

Niet vreemd dus, dat de ruime en comfortabele hoekbank steeds populairder wordt!

De ultieme plek om te ontspannen

Omdat het bankstel een steeds belangrijkere rol in ons leven inneemt, hechten we ook steeds meer waarde aan het comfort van dit meubel. Dat verklaart voor een groot deel waarom hoekbanken zo in trek zijn: je kunt rechtop zitten voor een goed gesprek, onderuit zakken met je benen op de bank voor een mooie film, of zelfs languit gaan liggen voor een dutje. Daarnaast zijn hoekbanken, net als elk ander bankstel, verkrijgbaar met stevige zittingen of juist zachte kussens. Wat jij fijn vindt!

Norman: eigentijds en leuk geprijsd

Juist omdat de hoekbank zo populair is, heb je keuze uit verschillende soorten, maten en designs. Maar ook in verschillende prijsklassen. De collectie Norman hoekbanken bij Profijt Meubel is leuk geprijsd en past eigenlijk in elk interieur. Zeker omdat je de stof of de kleur van het (kunst)leer helemaal kunt aanpassen aan jouw woonkamer!

Ook het formaat en de opstelling van de hoekbank maak je volledig naar wens. Wil je een 3-zits element tegen de muur en de 2-zitsbank met arm rechts aan de kant van het raam? Geen probleem. De Norman hoekbank is in veel varianten verkrijgbaar. Voor extra comfort kies je voor HR-schuim in de zitting.

Optimaal ruimtegebruik

Een andere reden waarom de hoekbank het zo goed doet in onze interieurs, is omdat deze bank optimaal gebruik maakt van je woonkamer. Je houdt geen loze ruimtes over en creëert met één meubel meteen een gezellig hoekje!

Rust

Dat verklaart ook meteen waarom een hoekbank voor veel rust in huis zorgt. Ja, het is een groot meubel. Maar één groot meubel geeft minder onrust in je interieur dan verschillende kleinere meubels! Zet de hoekbank een paar centimeter van de muur af om het ruimtelijke gevoel nog te versterken.

Hoekbanken passen in elk interieur, en geven je oneindig veel mogelijkheden om te ontspannen. Alleen of samen; want je hebt er meteen voldoende zitplaatsen bij voor een gezellig bezoek van vrienden!

Logisch dus, dat zoveel mensen een hoekbank willen.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?