Krijg je ook alweer een beetje voorjaarskriebels? Zin om je huis op te ruimen, schoon en lenteproof te maken? Wij in ieder geval wel! Het is eigenlijk best logisch dat je interieur verandert met de seizoenen, net als je kledingkast. In de koude knusse winter heb je andere woonwensen dan wanneer de natuur lonkt met frisse groene blaadjes en een zacht zonnetje in de lente.

Daarom zijn wij in de voorjaarstrends van 2020 gedoken, wie weet doe je inspiratie op!

Aardse tinten en natuurlijke materialen

De grootste trend van 2020 heeft alles te maken met de natuur. Een grijze basis is uit, aardse tinten zijn in. Haal warmte in huis met aardse tonen als beige, poeder, terracotta, bruin en crème. Combineer met andere natuurlijke tinten als diepblauw en groen en materialen als hout en natuursteen.

Duurzaamheid speelt bij deze trend een grote rol. Het besef dat we diep vanbinnen allemaal verbonden zijn met de natuur komt sterk naar boven en we voelen de behoefte om dit in ons huis te halen. Wil je deze trend doorvoeren in jouw interieur? Denk aan houten tafels en kasten, een terracotta sierkussen of een prachtig vloerkleed in natuurlijke kleuren.

Opbergen als een pro

Er ontstond een hype toen opruimgoeroe Marie Kondo vorig jaar haar opwachting maakte op Netflix. Does it spark joy? Iedereen begon fanatiek met opruimen en weggeven of weggooien. De hype nam misschien iets af, maar toch is het ieder voorjaar weer hot topic: je huis opruimen en fris maken voor het voorjaar.

We willen het voorjaar ingaan met een kalm en opgeruimd huis. Alles wat ruimte inneemt moet echt iets toevoegen aan ons interieur. Is het praktisch? Of juist heel mooi? Combineer deze twee en je bent een tijdloos meubel rijker. Want waarom zou een kast alleen functioneel moeten zijn? Wil jij ook een mooie opberger toevoegen aan je woon- of slaapkamer? Kies voor een bijzonder dressoir of een stijlvolle boekenkast met afgesloten opbergruimte.

Frisse energie

Het voorjaar is bij uitstek het seizoen om eens kritisch naar je interieur te kijken. Haal de bezem er doorheen en geniet van je nieuwe energie! Style je huis weer helemaal naar wens.

Wij inspireren je uiteraard graag in een van onze woonwinkels of in de webshop.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?