Wie op zoek is naar een nieuwe bank heeft eindeloos veel te kiezen. Er zijn loveseats, 2- en 3-zits banken, langere banken en hoekbanken. Voor iedere ruimte en elk interieur is een passende bank te vinden. Welke bank past het beste bij jouw woonwensen? Het is de moeite waard je daar in te verdiepen voor je een bankstel kiest.

Hoekbanken passen in ieder interieur

Het kiezen van een nieuwe bank doe je niet zomaar even op de zaterdagmiddag. Logisch, want een bankstel is groot en daardoor heel bepalend voor je interieur. Gelukkig past een hoekbank in vrijwel ieder interieur. Dat is zeker een pluspunt!

Maar er zijn nog meer voordelen, die we graag voor je op een rijtje zetten:

Benut iedere ruimte optimaal

Een hoekbank is vaak wat groter dan andere banken, maar past wel perfect in de hoek van een ruimte. Met banken als hoekbank Calira en hoekbank Kenia benut je de hoek van je kamer optimaal terwijl je tegelijkertijd extra zitplekken creëert.

Hoekbanken zitten (en liggen!) heerlijk

Op je nieuwe bank wil je natuurlijk wel lekker zitten. Je kunt kiezen voor een hoekbank met stevige zitting of juist voor een bank met wat zachtere kussens. Er zijn ook hoekbanken met een wat diepere zitting, zodat je meer dan voldoende ruimte hebt om lekker onderuit te zakken of languit te gaan liggen. Bijvoorbeeld de hoekbank Candelas, die heeft zelfs een speciale relax zitplek met elektrische bediening. Dat is perfect voor een avondje loungen in de woonkamer!

Het comfort en de ruimte van een hoekbank komen ook goed van pas als je een slaapplek nodig hebt voor een logé. De meeste hoekbanken zijn niet specifiek als slaapbank gemaakt, maar liggen zó lekker, dat je er prima een nachtje op kunt slapen.

Een rustig interieur

Een hoekbank is misschien groot, maar doordat je één meubel neerzet in plaats van diverse kleinere meubels oogt het geheel een stuk rustiger. Door de bank tegen de muur te plaatsen creëer je een ruimtelijk gevoel en zorg je er gelijk voor dat er geen plek meer is voor rommelige tafeltjes of kastjes. Zo heb je in een handomdraai een rustige zithoek waar je heerlijk kunt loungen om lekker tot rust te komen.

Verdeel grote ruimtes met een hoekbank

Een hoekbank is perfect in kleinere ruimtes, maar ook in grote. Sterker nog, een hoekbank is uitermate geschikt om een grote ruimte te verdelen in meerdere delen. De bank is daarbij de scheidingswand en breekt zo de kamer. Door de bank middenin een ruimte te zetten, maak je van de bank de blikvanger van je interieur!

TIP: Vergeet vooral niet van je hoekbank écht een ontspannen plekje te maken met kussentjes en een warm dekentje. Kies voor kleuren en materialen die matchen met je bank om het meubel nog beter tot zijn recht te laten komen in jouw interieur.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?