Welke woonstijl je het meest aanspreekt is heel persoonlijk. Met de inrichting maak je van een huis je thuis. Naast kleurgebruik en meubels, is goede verlichting ook heel belangrijk voor een fijne sfeer.

Het kiezen van de juiste sfeerverlichting kan lastig zijn, daarom zetten wij voor jou de verlichting van je interieur in de spotlight!

De industriële woonstijl

De industriële woonstijl is één van de meest populaire woonstijlen. De stoere materialen en robuuste vormen spreken veel mensen aan. Van verweerd hout tot rauw metaal en stoer beton; een industrieel interieur herken je aan de uitgesproken materialen.

Het kleurgebruik is juist vaak sober: grijstinten, zwart en hout vormen de basis. Koele kleuren als blauw en groen worden vaak als accentkleur gebruikt. Natuurlijk hoort er ook passende verlichting bij een industrieel interieur. Denk bijvoorbeeld eens aan een het design van een oude fabriekslamp boven de eettafel. Of een ogenschijnlijk simpele tafellamp.

Stoer to the point!

Vier soorten verlichting

Er zijn vier verschillende soorten verlichting: functioneel, basis, accent- en sfeerverlichting.

  • Functionele verlichting heeft een duidelijk doel, deze lichtbron heeft een functie. Denk bijvoorbeeld aan de lamp boven de eettafel of de leeslamp naast de fauteuil.
  • Basisverlichting zorgt ervoor dat een ruimte algemeen verlicht is.
  • Accentverlichting is juist weer heel specifiek en kun je bijvoorbeeld gebruiken om een kunstwerk uit te lichten.
  • Sfeerverlichting zorgt voor de gezelligheid in een ruimte. Vaak wordt er gewerkt met warm en dimbaar licht.

In een lichtplan maak je een combinatie van al deze soorten verlichting. Zo licht je een ruimte mooi uit, creëer je de gewenste sfeer en zorg je voor functionele hoekjes. 

Inspiratie voor verlichting

Wij bieden je graag nog meer inspiratie voor verlichting in je huis. Zoek je een stoere hanglamp, toffe vloerlamp of een minimalistische tafellamp?

Kijk eens rond in onze webshop of laat je verrassen in één van onze woonwinkels!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?