Ronde eettafel maakt een comeback

Waarschijnlijk zie je hem steeds vaker voorbijkomen. Het is namelijk niet alleen meer rechthoekig of vierkant wat de klok slaat... De ronde eettafel is back! (and we love it)

Welke vorm eettafel wil jij?

Rond, rechthoekig, ovaal of vierkant... het ligt helemaal aan de ruimte en je eigen wensen voor welke vorm eettafel je gaat. Een van de grootste trends op dit moment is toch wel de ronde of ovale eettafel. Tijdloos en flexibel, deze gezellige tafel past in ieder interieur. Voor een landelijke look & feel ga je voor een stoere houten tafel met een stevige poot. Wil je liever strak of industrieel? Ga dan voor een stoer metalen onderstel.

Voordelen ronde eettafel

Een ronde eettafel heeft veel voordelen. Hij neemt bijvoorbeeld door zijn vorm minder ruimte in beslag dan een rechthoekige eettafel. Daarnaast zit er bij een ronde eettafel niemand aan het hoofd, je zit in een gezellige opstelling en je kunt iedereen goed aankijken. Een ander voordeel is dat een ronde eettafel een vierkante of rechthoekige ruimte vaak wat speelser en minder hoekig doet lijken.

Een eettafel uitkiezen

Ben je toe aan een nieuwe eettafel? Dan is het goed om met een aantal dingen rekening te houden. Ten eerste kun je opmeten hoe groot de eettafel kan zijn in de ruimte. Ook de vorm van de eettafel kun je zo bepalen. Past een mooie ronde eettafel in de ruimte? Hou hierbij rekening met de eetkamerstoelen, die moet je ook goed kunnen uitschuiven aan alle kanten.

De stijl, sfeer en daarbij behorende materialen en kleuren zijn natuurlijk ook een belangrijke keuze. Wat past er in je interieur en wat vind je mooi? Ga vooral veel inspiratie opdoen op internet en in woonwinkels! Zo kom je op ideeën die je zelf nog niet had bedacht. Let er ook op dat je eetkamerstoelen qua hoogte en breedte matchen met je tafel.

Advies over je nieuwe ronde eettafel

Ben je nog aan het twijfelen of kom je er niet uit? Wij adviseren je graag over de mogelijkheden! Je bent altijd welkom in één van onze winkels.

Wij denken graag met je mee om zo je perfecte (ronde) eettafel te vinden!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?