Hou je van gezellige etentjes met familie of vrienden en lekker lang natafelen? Dat kan in een restaurant, maar ook gewoon thuis. Wat je nodig hebt is een eettafel, een aantal mooie en comfortabele eetkamerstoelen en natuurlijk goed gezelschap. Heb je inspiratie nodig voor nieuwe eetkamerstoelen?

Wij geven je tips en tricks!

Met of zonder armleuning?

Een van de eerste keuzes die je moet maken is of je stoelen wil met of zonder armleuning. Een eetkamerstoel met armleuning zit comfortabel en geeft ondersteuning gaan aan je armen. Let er wel op dat de armleuning onder het tafelblad kan worden geschoven. Heb je wat minder ruimte? Kies dan voor stoelen zonder armleuning.

Daarnaast is het verstandig om te kijken naar de breedte van de stoelen en de ruimte tussen de tafelpoten. Eetkamerstoelen met armleuning nemen over het algemeen meer ruimte in beslag. Een vuistregel is dat je in de breedte 70 cm per stoel moet aanhouden. Hierbinnen valt de stoel en heb je wat ruimte om te kunnen eten en uit te schuiven.

Eetkamerstoel industrieel

Als je alle praktische zaken hebt uitgezocht kun je gaan kijken naar kleur, materiaal en vorm. Het leuke gedeelte kan beginnen! Want welke stijl past bij je interieur? Industriële eetkamerstoelen zijn populair en passen bij veel verschillende woonstijlen. Het kan een stoere toevoeging zijn aan een zachte woonstijl, of juist je industriële interieur versterken. Industriële stoelen kenmerken zich door robuuste vormen en materialen als leer en metaal.

Verschillende eetkamerstoelen

Een trend van de laatste jaren is het plaatsen van verschillende eetkamerstoelen rond de eettafel. Het geeft een speels effect om te mix & matchen met verschillende kleuren, texturen of vormen. Vaak is het wel mooi om te kiezen voor een gemene deler. Ga je voor een specifieke kleur of kies je verschillende kleuren maar wel hetzelfde materiaal? Maak een leuke combinatie en zorg voor een klein beetje samenhang.

Eetkamerstoelen kopen

De perfecte eetkamerstoelen vinden is nog niet zo gemakkelijk. Vaak is het fijn om verschillende stoelen te kunnen zien en testen. Wat vind je mooi en welke zit het lekkerst? Wij laten je graag de mooiste eetkamerstoelen uitproberen in één van onze winkels!

Kom gezellig proef zitten, we adviseren en inspireren je graag.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?