Alles wat je wil weten over een modern vloerkleed

Het najaar is bij uitstek dé tijd om het thuis gezellig en warm te maken. Natuurlijk gaat de verwarming of open haard aan, maar er zijn meer manieren om warmte in je interieur te brengen. Denk aan zachte stoffen en warme kleuren.

Een wollig, zacht, geometrisch, vintage of modern vloerkleed mag dan niet ontbreken!

Trends in vloerkleden

Niet alleen de kleur en het patroon bepalen de sfeer die een vloerkleed toevoegt aan je interieur. Ook het materiaal, de structuur en het formaat zijn van belang bij het uitzoeken van een passend karpet. Er zijn verschillende trends op het gebied van vloerkleden. Een van die trends is het vintage vloerkleed. Karpetten in deze stijl zien er geleefd uit. Niet te perfect, maar met vervaagde patroon en de vergrijsde kleuren. Ook vloerkleden gemaakt van natuurlijke vezels als wol en katoen is een trend. Daarnaast zijn aardetinten, roze- en blauwtinten helemaal van nu.

Voor- en nadelen vloerkleden

Ben je aan het nadenken over een vloerkleed in je interieur? Dan is het goed om de voor- en nadelen tegen elkaar af te strepen. Een voordeel van een vloerkleed is dat het lekker warm is aan je voeten. Een karpet brengt warmte in je interieur en verbindt de meubels die erop staan. Daarnaast is het goed voor de akoestiek, het galmt minder in de ruimte.

Een vloerkleed vraagt onderhoud. Het ligt aan de kleur, het materiaal en of je en laag- of hoogpolig tapijt hebt gekozen hoeveel tijd je kwijt bent aan onderhoud. Maar met regelmatig stofzuigen kom je al een heel eind! Om te voorkomen dat een vloerkleed gaat schuiven is het aan te raden om een antislip ondertapijt te gebruiken. PM heeft ook onderhoudsmiddelen voor een karpet. Het formaat van het vloerkleed bepalen Het kan lastig zijn om te bepalen welk formaat vloerkleed je nodig hebt. Daarom is het handig om eerst te weten wat voor functie het tapijt gaat krijgen.

Wil je meer eenheid creëren in je woonkamer? Kies dan voor een groter vloerkleed waar de meubels deels op kunnen staan. Zo verbind je meubels en baken je de zithoek af. Twijfel je? Leg dan kranten op de vloer in het formaat van het vloerkleed. Zo krijg je een beter beeld van het effect van het karpet in de ruimte.

Een modern vloerkleed kopen

Wil je eigentijdse vloerkleden vergelijken en in het echt voelen en zien? Kom dan langs in één van onze vestigingen.

Laat je inspireren en adviseren, wij helpen graag!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?