Houtsoorten als teak, steigerhout, grenen en eiken kennen we allemaal wel. Maar wat dacht je van mangohout? Deze sterke en duurzame houtsoort is met zijn robuuste uiterlijk de perfecte match met stoer metaal. Wij vinden het tijd voor een ode aan mangohout.

Wat is mangohout

De naam geeft het eigenlijk al weg, want mangohout komt van de mangoboom. Deze boomsoort komt het meest voor in Zuidoost-Azië, waar veel mangoplantages zijn. Een mangoboom kan uitgroeien tot een omvangrijke boom met een robuuste stam. Wanneer de fruitproductie van de boom achteruit gaat, is het voor een boer vaak voordeliger om de boom te kappen en een nieuwe te planten. En dan kan zijn tweede leven beginnen: als een prachtig meubel in jouw huis!

Tafels, kasten en dressoirs van massief mangohout

Hou je van meubels met een robuuste uitstraling? Dan is mangohout waarschijnlijk ook wat voor jou! Deze houtsoort heeft een duidelijke tekening en kent veel kleurschakeringen. Dit is dan ook juist wat dit materiaal zo bijzonder maakt. Tafels, kasten en dressoirs uitgevoerd in massief mangohout geven je interieur een stoere en ruwe uitstraling. Deze houtsoort kan tegen een stootje en schreeuwt 'hier mag geleefd worden!'.

Mangohout en metaal

Zoals we al eerder schreven is deze houtsoort the perfect match met metaal. Het is een stoere combinatie die ontzettend goed past bij een industriële woonstijl. Het warme en sprekende hout vult het koele metaal perfect aan. Denk aan een sobere New Yorkse loft met een betonnen vloer, zwarte stalen kozijnen en uitgesproken houten meubels... Samen zorgen deze materialen voor een spannend contrast dat nooit verveelt.

Woonwinkels in Nederland

Soms is het lastig om je voor te kunnen stellen hoe een materiaal er in het echt uitziet. Wil je graag verschillende meubels van mangohout in het echt bewonderen? Bezoek dan één van onze winkels! Wij laten je graag ons uitgebreide assortiment zien en adviseren je over de beste keuze voor jouw woonstijl of woonruimte.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?