Een eigen huis.. Een plek onder de zon.. Aan dit liedje moesten we denken bij onze blogtitel: ‘maak jouw interieur persoonlijk!’ Een huis en een interieur wat écht als thuis voelt. Dat is jouw huis wat aanvoelt als een warme deken als je na een lange dag hard werken thuiskomt. Wil jij een persoonlijk interieur creëren maar mis je de inspiratie?

Lees dan deze blog voor een aantal fijne tips.

Foto’s in je interieur

Deze tip had je wellicht zelf ook bedacht. Maar toch benoemen we deze wel in het rijtje. Het is namelijk een eenvoudige manier om jouw interieur persoonlijk te maken. Door een aantal mooie foto’s op te hangen of neer te zetten van mooie momenten, dierbare herinneringen of geliefden wordt jouw huis al een stuk persoonlijker.

Kunst in je interieur

Kunst in je interieur. Deze tip sluit mooi aan bij de tip hierboven. Foto’s, maar ook zeker kunst vertellen een persoonlijk verhaal. Je kunt door bepaalde kunst gegrepen worden omdat je er bijvoorbeeld iets symbolisch in ziet, omdat je het lijnenspel prachtig vindt of omdat de kleuren matchen jouw persoonlijkheid.

Vondsten of erfstukken in je interieur

Ook een hele leuke voor in dit rijtje. Heb jij prachtige schelpen gevonden op het strand van Curaçao? Laat ze zien in je interieur! Heb jij een fantastische antieke kast of ander meubelstuk als erfenis gekregen van een opa, oma, vader of moeder? Geef ‘m een mooi plekje in jouw huis. Zo geef je jouw interieur een persoonlijke twist. Het is toch mooi als bepaalde voorwerpen of meubelstukken een persoonlijk verhaal vertellen? Dat mag je best laten zien!

Kleur in je interieur

Het toevoegen van kleur in je interieur geeft ook meer persoonlijkheid aan je interieur. Welke kleur of kleuren dat dan moeten zijn? Dit is die kleur die helemaal bij jou past. Daar is geen voorschrift voor. Die keuze kan voor iedereen anders zijn. Passen felle, vrolijke kleuren bij jou? Doen! Ga je liever voor zachte, warme pasteltinten? Ga ervoor! Of houd je het liever bij neutrale aardetinten zoals beige, zand of taupe? Verf er lekker op los. Er is dus simpelweg geen goed of fout in het kiezen van een kleur. Zolang het maar een kleur is die bij jou past.

Laat je verzameling zien

Bijvoorbeeld een nostalgisch servies. Laat het lekker shinen in je kast. Een wijnkurken verzameling? Maak er een ornament van of een prikbord. Superleuk om het op deze manier te laten zien. Een verzameling van planten? Groepeer ze en zet ze op verschillende hoogten voor een speels effect.

Do it yourself

Vind jij het leuk om dingen zelf te maken? Ook dat mag je lekker laten zien in huis. Bijvoorbeeld een zelfgemaakte kapstok of een kledingrek. Maar het kan natuurlijk ook een zelf gehaakt of gebreid plaid zijn waar je in de winteravonden heerlijk aan gewerkt hebt. Of een bloemenkrans, een boekenplank, een thuiswerkplek. Kortom, mogelijkheden genoeg!

We hopen dat we je hebben kunnen inspireren met deze blog. En dat je heerlijk aan de slag kunt met het persoonlijk maken van jouw interieur!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?