Trends komen en gaan en we hebben al veel woonstijlen voorbij zien komen de afgelopen jaren. Een tijdloze interieurstijl die heel populair is in Nederland is de landelijke woonstijl. Deze stijl kenmerkt zich door natuurlijke materialen en kleuren, rust en die typische Nederlandse gezelligheid.

Tijd om deze stijl eens verder uit te pluizen, inclusief inspiratie voor landelijke meubels natuurlijk!

Landelijke woonstijl

Zoals gezegd is de landelijke woonstijl al jaren populair in Nederland. Maar waarom is dat? Een landelijk interieur straalt warmte en rust uit. De materialen zijn vaak natuurlijk en de robuuste landelijke meubels nodigen uit om lekker te gaan zitten. Een huis met een landelijke woonstijl vouwt zich om je heen als een deken, knus en gezellig! Waarschijnlijk is dit ook waarom deze woonstijl zo geliefd is.

Met een landelijk interieur voelt een huis al snel als thuis.

Meubels landelijke stijl

Meubels in een landelijke stijl voldoen vaak aan een of meer van de volgende kenmerken: ze zijn gemaakt van natuurlijke materialen, uitgevoerd in natuurlijke tinten, zijn vaak robuust en hebben een geleefde uitstraling. Daarnaast zijn ze comfortabel en voorzien van veel woonaccessoires. Denk aan een lekkere plofbank uitgevoerd in grof linnen met een lading heerlijk zachte sierkussens.

Kleuren en materialen landelijke woonstijl

Kleuren die je veel ziet in een landelijk zijn zachte en vergrijsde natuurtinten. Denk hierbij aan grijs, taupe, beige en ecru. Deze tinten zijn onderling heel goed te combineren en stralen rust uit. Felle tinten of primaire kleuren passen doorgaans niet in een landelijk interieur. Qua materialen zien we veel hout, keramiek, steen en stoffen als wol, katoen en linnen. De materialen mogen een geleefde uitstraling hebben. Woonaccessoires als bijzettafeltjes, vazen en sierkussens zie je veel terug in deze woonstijl.

Landelijke meubels kopen

Hou je van een landelijk interieur en wil je graag landelijke meubels in het echt bekijken? Kom dan eens langs in één van onze winkels! We hebben een uitgebreid assortiment en je kunt naar hartenlust proefzitten en uitproberen. We bieden je inspiratie op het gebied van verschillende woonstijlen en adviseren je graag.

Ons team staat altijd voor je klaar en denkt met je mee.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?