De woonkamer is het hart van je huis: je ploft ‘s avonds als je klaar bent met werken even op de hoekbank om tot rust te komen, zet een aantal snacks op de salontafel en gaat ontspannen een boek lezen of tv kijken. De inrichting van je woonkamer is daarom niet alleen het leukste, maar ook het lastigste om te doen. De vraag is alleen: hoe richt je nu eigenlijk het beste je woonkamer in? De meubels van je woonkamer bepalen voor een groot gedeelte de uitstraling van de kamer.

Maar hoe creëer je de perfecte balans?

Voel je thuis in stijl

Er zijn net zo veel verschillende woonkamers als dat er mensen zijn. Maar hoe richt je een woonkamer in die bij jou en je persoonlijkheid past? Allereerst is het belangrijk dat je nadenkt over welke stijlen en materialen je mooi vindt. Gaat je hart sneller kloppen van een modern design met industriële elementen? Of heb je toch liever klassieke meubels om een tijdloos interieur samen te stellen? Als je van tevoren een duidelijk beeld hebt van de stijl die je wilt in de woonkamer, is het gemakkelijker om meubels te zoeken die bij jouw wensen aansluiten.

Creëer een middelpunt

Voor een gezellige sfeer is het belangrijk dat jouw woonkamer uitnodigend is. Een van de beste manieren om dit te bereiken is door een centraal middelpunt te creëren in de kamer. De meest voorkomende manier om dit te behalen, is door een mooi bankstel om de tv heen te plaatsen. Met de Kenia hoekbank maak je bijvoorbeeld jouw moderne en eigentijdse woonkamer helemaal compleet.

Nu is een tv als middelpunt een prima optie, maar je kan er ook voor kiezen om een open haard of kunstwerk centraal te zetten. Wees niet bang om creatief te zijn! Maak van je favoriete schilderij dé blikvanger in de woonkamer door de aandacht hierop te focussen. Dit is te bereiken door niet alleen de meubels goed te positioneren, maar ook door goede sfeerverlichting.

Pimp je woonkamer

Meubels zetten de ambiance voor een woonkamer, maar accessoires maken of breken hem. Kunst is een goede manier om de muren in je woonkamer tot leven te brengen. Voeg wat kleur toe aan de muren door een prachtig landschap uit te kiezen. Of hang een portret op waar harten van smelten en alle ogen op gefocust zijn.

Laat je persoonlijkheid zien door accessoires toe te voegen in de woonkamer. De decoratie die in geen enkele woonkamer mag ontbreken is het sierkussen. Lekker om ‘s avonds in weg te zakken. Maar even zo belangrijk: de salontafel en vensterbank. Door de Trenago vaas op tafel te plaatsen, voeg je subtiel kleur toe aan de rest van het interieur. Houd je liever van decoraties die monochroom zijn of een robuust karakter hebben? Misschien is het Riglio windlicht dan wat voor jou. Als laatste: vergeet de vloer niet! Een mooi tapijt is net dat puntje op de i in je woonkamer.

Accessoires zijn er in alle soorten en maten, maar in ons ruime assortiment zul je altijd iets vinden wat bij je past. Twijfel je nog over hoe je het beste je woonkamer kan inrichten?

Kom dan langs in één van onze 35 winkels voor een persoonlijk advies.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?