Of je nou een student bent en een leuke studio hebt weten te bemachtigen of je woont als gezin op een paar  vierkante meter. Het inrichten van een kleine ruimte is vaak een flinke uitdaging. Het vergt aardig wat creativiteit om een kleine ruimte zo functioneel mogelijk in te richten. Toch is het geen kansloze missie!

Wij geven je een paar handige tips over het mooi inrichten van een kleine ruimte.

1. Begin met wit

Wanneer een ruimte wit geschilderd is lijkt deze al een stuk ruimtelijker dan wanneer er een kleur aanwezig is op de muur. Je kunt later altijd nog met accessoires of een paar gekleurde kussentjes wat kleur brengen in je interieur maar wit is een prima kleur om als basis mee te beginnen.

2. Vervang vierkant voor rechthoekig

Waarom zou een salontafel perse vierkant moeten zijn. Een smalle rechthoekige salontafel kan ook heel leuk zijn en is nog net zo functioneel maar neemt de helft minder ruimte in. Beeld: de losse salontafels

3. Een salontafel als opbergmeubel

Heb jij wel ruimte voor een wat grotere salontafel maar eigenlijk niet heel veel ruimte nog voor een kast. Er zijn superhandige salontafels te koop die ook extra opbergruimte bieden. Zo zijn er salontafels met vakken waarin je een lade kwijt kunt of stijlvolle rieten manden. Het staat niet alleen heel leuk, het ruimt ook nog lekker op!

4. Handige bijzettafels

Oke, is een vierkante salontafel geen passende oplossing en kom je ook niet uit met een smallere rechthoekige versie? Geen nood! Ga dan voor de bijzettafel(s). Super lichtgewicht in gebruik, gemakkelijk te verplaatsen en overal inzetbaar. Ze kunnen dienen als salontafel maar ook als kastje voor je tv. Wie zei dat je een heel tv-meubel nodig hebt voor jouw televisie. Een bijzettafel kan hier best handig zijn.

5. Maak een (licht)plan

Voordat je een kleine ruimte gaat inrichten is het van belang om even goed op papier te zetten wat je mogelijkheden zijn. Je kunt op schaal een ontwerpje (laten) maken van je interieur en vergeet hierbij ook de verlichting niet. Een extra lampje of het uitlichten van een bepaalde hoek in de kamer kan een heel ruimtelijk effect creëren.

6. Raamdecoratie kiezen

Hoe klein jouw ruimte ook is, je hebt ongetwijfeld wel een raam. Zorg ervoor dat de raamdecoratie niet 'te zwaar' is voor de ruimte. Zo kunnen gordijnen die van plafond tot de grond hangen een hele volle indruk geven en ben je beter af met een jaloezie waarvan je de lichtinval ook nog eens zelf kunt regelen.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?