Bij het inrichten van je huis denk je al snel aan behang, verf, meubels en een goede vloer. Pas later wordt er nagedacht over de verlichting. Jammer vinden wij bij Profijt Meubel, want verlichting is een uiterst belangrijke sfeermaker. Daarnaast vraagt elke ruimte in huis om een ander soort verlichting. Naast sfeer en uitstraling heeft verlichting ook een belangrijke functionaliteit. De functie is uiteraard per ruimte verschillend. Beslis dan ook per kamer welke soort verlichting en lampen je nodig hebt.

In dit blogartikel lees je welke lampen en welke verlichting het best aansluit bij de ruimte.

Back to de basis

We zeiden het al eerder; welke ruimte je ook wil verlichten, de basisverlichting speelt een grote rol in kamers. In de woonkamer is deze vorm van verlichting misschien nog wel het allerbelangrijkste. Waarom? Deze kamer is het hart van het huis. Een huiskamer is de ruimte waar iedereen vaak samen te vinden is. Hier vinden meerdere, maar bovenal verschillende activiteiten plaats. Denk daarbij aan het lezen van een heerlijk boek op een regenachtige zondag. Of misschien moet je studeren? Maar ook tijdens het stofzuigen, of het aantrekken van je schoenen is de juist lichtinval belangrijk.

Basisverlichting voorziet de kamer van gelijkmatig licht, waarbij je goed ziet wat je doet. Een goede optie voor basisverlichting is bijvoorbeeld een plafond- of hanglamp. Maar ook spotjes zorgen voor een optimale basisverlichting. In combinatie met een dimmer, kan deze verlichting ook nog dienst doen als sfeerverlichting!

Sfeer is bepalend

Een perfecte aanvulling op de basis- is de sfeerverlichting. Een klein lampje kan al gemakkelijk de sfeer bepalen. In de woon- of slaapkamer kun je het knus maken door een lichtsnoer op te hangen. Daarnaast is het belangrijk om de verlichting af te stemmen op de vorm van de ruimte. Heb je een diepe ruimte? Hang dan meerdere lampen achter elkaar voor een ruimtelijk en warm effect. Is de kamer vierkant? Kies dan voor één grote
eyecatcher in het midden van de ruimte.

Functionele verlichting


Functioneel licht is misschien minder gezellig, maar wel zo belangrijk. Zeker als je aan het koken bent. Daar wil je graag goed licht bij hebben, je wilt immers zien wat je doet en vooral wat je snijdt. De keuken vraagt dus om functionele verlichting. Maar ook boven de eettafel en op de slaapkamer is functioneel licht van belang.

Kom naar Profijt Meubel

Ben jij op zoek naar nieuwe lampen voor in het interieur? Kom dan een kijkje nemen in een van onze winkels . Wij hebben een groot aanbod in verlichting. Met lampen en verlichting van Profijt Meubel haal je de juiste sfeer in huis. Op onze website vind je maar een kleine greep uit onze collectie.

Kom daarom langs in een van onze winkels om alle verlichting te bekijken.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?