Heb je ook zo'n muur in huis die wel wat extra's kan gebruiken? En vind je het lastig om te bepalen hoe je dat doet? Je bent niet de enige! Wij vertellen je graag wat meer over het toevoegen van decoratie en kleur aan je wand.

Wie weet kom je dan van je boorangst af en ga je fluitend aan de slag met nieuwe wanddecoratie!

Maak je lege muur aantrekkelijker

Een lege muur is als een leeg canvas. Het kan soms eng zijn om te beginnen, maar als je eenmaal bezig bent zie je al snel (een mooi) resultaat. Je kunt je muur opleuken met verf of muurdecoratie. Beide kan natuurlijk ook! Het is een kwestie van smaak waar je voor kiest.

Houd er rekening mee dat je balans houdt in je interieur. Laat kleuren op verschillende plekken terugkomen en kies voor een mooie compositie als je decoratie gaat ophangen.

Toffe wanddecoratie voor die lege muur

Wil je wanddecoratie toevoegen aan je muur? Leuk! Doe dan vooral veel inspiratie op voor je kiest. Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. Zowel online op bijvoorbeeld Pinterest als in woonwinkels vind je volop inspiratie. Soms kom je dan op ideeën die je zelf niet had kunnen bedenken.

Wanddecoratie is een breed begrip. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een kunstwerk of meerdere mooie lijsten boven je bank. Als je meerdere objecten bij elkaar wilt hangen is het verstandig om eerst de compositie te bepalen. Dit kun je doen door masking tape of papier op je muur te hangen en zo te schuiven tot je een goede balans hebt.

Je kunt ook je decoratie eerst uitstallen op de vloer en zo tot een mooie compositie komen. Wil je liever iets meer diepte? Ga dan voor 3D! Doordat er verschillende lagen in de wanddecoratie zitten geeft dit een speels en ruimtelijk effect.

Kleur op de muur

Dit hoeft uiteraard niet allemaal op een witte muur. Je kunt je muren allemaal een zachte, lichte tint geven om iets meer warmte toe te voegen. Of kies voor een statement en verf je muur in een uitgesproken kleur. Houd in gedachten dat je interieur helemaal moet passen bij waar jij je prettig bij voelt.

Trends zijn leuk, maar zeker niet altijd leidend. Kies op gevoel en zorg ervoor dat je kleuren op verschillende plekken in de ruimte weer terugkomen. Zo creëer je een interieur dat in balans is.

Inspiratie voor wanddecoratie

Natuurlijk ben je van harte welkom om inspiratie op te doen in één van onze woonwinkels. Kijk welke sfeer het beste past bij jou en laat je adviseren door een van onze medewerkers.

Wij kijken graag met je mee en toveren jouw muur met liefde om tot een prachtig gedecoreerde wand!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?