De dagen vliegen voorbij! Voor je het weet is Kerst weer achter de rug en is het tijd om alle kerstversiering en de kerstboom op te ruimen. Wat voelt je huis dan opeens weer kaal en ongezellig aan!

We kennen allemaal de slogan “kerstboom eruit, kamerplant erin”. Maar wanneer kamerplanten niet helemaal aan jou toevertrouwd kunnen worden (of wanneer je er al meer dan voldoende hebt) zijn er uiteraard meer mogelijkheden om de leegte die de kerstboom achterlaat op te vullen.

Kan je wel wat inspiratie gebruiken? Dan kan je hopelijk iets van deze vier suggesties.

1: Ruil de kerstboom in voor een fauteuil

Koude winters vragen om zachte dekentjes en comfortabele zitplekken. Kerstbomen nemen altijd meer ruimte in dan dat je verwacht; dus zou het niet leuk zijn om de ruimte die ontstaat wanneer de boom weer weg is op te vullen met een (kleine maar fijne) fauteuil? Fauteuils zijn er in veel verschillende woonstijlen te vinden. Wat dacht je van een trendy teddy fauteuil bijvoorbeeld of van een tijdloze vintage fauteuil met een houten frame? Een extra zitplekje is natuurlijk altijd welkom en super leuk om te creëren.

2: Een bijzettafel

Iets minder spannend maar wel heel handig; een mooi bijzettafeltje op de lege plek van de kerstboom. Voor een kleine collectie kamerplanten, een grote vaas met bloemen, een bijzondere kandelaar, je favoriete fotolijstjes of een combinatie hiervan. Wanneer je accessoires op een tafeltje plaats geef je ze letterlijk een podium waardoor ze meer aandacht krijgen dan wanneer ze op de grond (denk aan planten) of in een open kast staan.

3: Wat dacht je van een nieuwe vloerlamp?

Goede verlichting is essentieel, zeker tijdens deze donkere maanden. Een kerstboom is door de lichtjes vaak ook een extra lichtpunt in je interieur geworden. Misschien ben je er achter gekomen dat jouw woonkamer dat eigenlijk best goed kan gebruiken? Dan is een vloerlamp een goede invulling voor de lege plek die de kerstboom achterlaat. Je kan kiezen voor een vloerlamp die je kan richten, zodat je hem bijvoorbeeld als leeslampje bij de bank kan gebruiken. Maar ook voor een vloerlamp die een diffuus licht verspreidt zoals een lamp met een (stoffen) lampenkap. Op deze manier is de vloerlamp geen functionele verlichting maar juist een vorm van sfeerverlichting.

4: Een multifunctionele poef

Voor iedereen die niet kan kiezen tussen een fauteuil en een bijzettafeltje is een poef wellicht de uitkomst. Een poef kan namelijk een extra zitplek zijn die je er makkelijk even bij zet. Maar met een groot dienblad is het ook een perfect bijzettafeltje. Bovendien zijn poefs vaak gemaakt van leuke stoffen waardoor ze een lust voor het oog zijn. Zacht velvet, een mooi breisel of juist versleten leer, de keuze is enorm en voor elke woonstijl is wel iets leuks te vinden.

We zijn natuurlijk super benieuwd hoe jij die lege plek gaat opvullen en ervoor gaat zorgen dat je woonkamer ook na de Kerst een fijne en gezellige plek blijft!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?

  • Je interieur na Kerst
    De dagen vliegen voorbij! Voor je het weet is Kerst weer achter de rug en is het tijd om alle kerstversiering en de kerstboom op te ruimen. Wat voelt je huis dan opeens weer kaal en ongezellig aan!
  • Feestelijke eettafel
    Naast een boom is een mooi en feestelijk gedekte eettafel tijdens het kerstdiner een must!
  • Maak jouw interieur persoonlijk!
    Een eigen huis.. Een plek onder de zon.. Aan dit liedje moesten we denken bij onze blogtitel: ‘maak jouw interieur persoonlijk!’