Een nieuw jaar brengt vaak ook nieuwe interieur inspiratie. Alle kerstversiering is weg en je huis kan ineens kaal aanvoelen. Of juist lekker rustig natuurlijk! Een mooi moment om eens rond te kijken en lekker te gaan schuiven. Misschien begin je klein met wat nieuwe woonaccessoires of een nieuw kleurtje op de muur, maar je kunt het ook meteen groots aanpakken.

Wil je echt iets anders? Vandaag geven wij je inspiratie voor het inrichten van een moderne eetkamer!

Het inrichten van een moderne eetkamer

Heb je inspiratie opgedaan in woonbladen of online en wil je aan de slag met je eetkamer? Bedenk dan eerst goed wat je mooi vindt en wat bij je past. Soms staat een stijl heel mooi in een blad maar past het eigenlijk niet bij je persoonlijkheid en wensen. Laat je inspireren door leuke trends maar neem niet klakkeloos alles over.

Bekijk wat voor vorm de ruimte heeft en neem dit als uitgangspunt voor de inrichting. Leent de ruimte zich goed voor een rechthoekige tafel of juist beter voor een ronde eettafel? Hoeveel stoelen wil je aan je eettafel hebben staan? Er passen veel verschillende vormen en materialen in een modern interieur. Je kunt bijvoorbeeld warme materialen als hout combineren met staal en glas voor een moderne look & feel.

Moderne vormen in de eetkamer

Wil je strakke en moderne vormen toevoegen aan je eetkamer? Begin dan bij de eettafel. Ga bijvoorbeeld voor een rechthoekige of ronde eettafel met een strak blad en onderstel van staal. Combineer de tafel met comfortabele maar strak vormgegeven eetkamerstoelen en je moderne eetkamer begint al vorm te krijgen! Moderne meubels zijn vaak functioneel en to the point: ze hebben geen overbodige toevoegingen of tierlantijntjes. Wil je nog een stapje verder gaan? Voeg dan een moderne hanglamp, of meerdere moderne kleine hanglampen, toe boven de eettafel.

Kleur in een modern interieur

Er wordt vaak gedacht dat alleen wit en hooguit wat grijstinten kunnen worden toegevoegd in een modern interieur. Gelukkig is dat niet zo! Als je het rustig wil houden kun je warmte in je interieur brengen door een beige-tint toe te voegen. Maar ook blauwen en groenen doen het goed in een modern interieur!

Hou je van abstracte kunst van Piet Mondriaan of Karel Appel? Dan kun je ook zeker primaire kleuren toevoegen aan je moderne interieur. Zorg wel dat je kleuren op meerdere plekken laat terugkomen, zo creëer je een fijne balans.

Inspiratie opdoen in de winkel

In onze webshop heb je ruime keus uit eettafels, stoelen en lampen. Wil je meubels liever in het echt zien of uittesten? Dan kan! Je bent van harte welkom in één van onze woonwinkels om je te laten inspireren. Bekijk ons grote assortiment eettafels en test welke stoel het beste past bij jouw droomtafel!

Twijfel je over de beste keuze? Neem de afmetingen van je kamer mee en we adviseren je graag over de mogelijkheden.