In een van onze vorige blogs hebben we het gehad over een donkere vloer. Daarin vertelden we dat een donkere vloer een prachtige basis is voor lichte meubels en verschillende materialen. Maar wat nou als je een lichte vloer hebt? Wat zijn de voordelen van een lichte vloer en welke meubels zijn een goede match?

In deze blog geven we antwoord op al je vragen over een lichte vloer.

Kleur bij een lichte vloer

Een lichte vloer is een prachtige ondergrond voor je meubels. Doordat andere kleuren goed afsteken op een lichte kleur, krijgen je meubels zo een echt podium. Donkere kleuren vallen extra op. Denk aan een bank in diep antraciet of een dressoir van donker hout. Kies voor een vloerkleed dat de verschillende kleuren samenbrengt. Wil je minder contrast? Blond hout en andere natuurlijke kleuren zorgen voor een zacht geheel.

Licht en ruim interieur

Een groot voordeel van een lichte vloer is dat het de ruimte groter doet lijken. Andere kleuren vallen extra op, hiermee kun je dus spelen. Door natuurlijke tinten als ecrubeige en taupe te combineren creëer je een landelijk interieur. Geef de ruimte wat meer warmte door te kiezen voor zachte en wollige materialen. Je legt met donker gekleurde muren bij een lichte vloer de nadruk op de horizontale lijnen. Hierdoor creëer je meer diepte. Wees niet bang om wat contrast toe te voegen door middel van donkere meubelsaccessoires of een lamp, dit geeft juist een spannend contrast.

Inspiratie voor een interieur met een lichte vloer

Twijfel je over een lichte vloer of weet je niet wat voor meubels mooi zijn bij je vloer? Kom dan eens langs in een van onze winkels. Je kunt rustig rondkijken en inspiratie opdoen. Het is vaak toch fijner om meubels en stoffen in het echt te kunnen zien en voelen. Onze medewerkers denken graag met je mee!

Online kun je natuurlijk ook inspiratie opdoen!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?