De vloer is heel bepalend voor de uitstraling van een kamer. De keuze voor het materiaal, patroon en kleur zijn van grote invloed op hoe een kamer aanvoelt. Misschien vind je het spannend om te kiezen voor een donkere vloer, maar dat is echt nergens voor nodig.

Een donkere vloer is een prachtige basis voor een sfeervol interieur.

Nieuwsgierig? Wij helpen je een handje bij het kiezen van de meubels.

Kleuren en contrast

Een donkere basis laat je (lichte) meubels stralen. Het spreekt vanzelf dat lichte meubels extra opvallen op een donkere vloer. Zorg er wel voor dat het contrast niet té groot wordt.

De combinatie van spierwitte meubels op een donkere vloer kan kil aanvoelen. Maar lichte tinten als beige, lichtgrijs en ecru zijn een stijlvolle toevoeging aan een donkere vloer. Zorg ervoor dat je op verschillende plekken donkere items toevoegt om een mooie balans te creëren.

Donker en sfeervol

Natuurlijk hoef je niet per se te kiezen voor lichte meubels. Een combinatie van donkere kleuren kan ook heel sfeervol zijn. Speel met verschillende materialen en warme kleuren en combineer met accessoires van metaal of messing. Pas op met te donkere muren, dit maakt de ruimte optisch kleiner.

Een combinatie van lichte muren bij een donkere vloer laat een ruimte juist groter lijken. Maak slim gebruik van sfeerverlichting laat de verschillende kleuren op meerdere plekken terugkomen in de kamer. Een lekker zacht lichtkleurig vloerkleed breekt het donkere oppervlakte van de vloer.

Inspiratie voor een interieur met een donkere vloer

Ben je de trotse eigenaar en een donkere vloer? Of droom je van een prachtige donkere vloer? Wij inspireren je graag voor een sfeervolle inrichting. Kom eens kijken in een van onze winkels en probeer onze banken, fauteuils en eetkamerstoelen.

Liever vanuit je luie stoel rondkijken? Veel plezier in onze webshop!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?