Een hanglamp is zeker niet alleen bedoeld voor boven de eettafel. In iedere ruimte van je huis kun je een passende hanglamp aan het plafond bevestigen. Denk aan een romantische hanglamp in de slaapkamer, een stoere industriële hanglamp boven je eettafel of een hippe hanglamp boven een leeshoekje in je zitkamer.

Veelzijdig, stylish en praktisch: vandaag gaan we het hebben over de hanglamp!

Hanglamp boven de eettafel

De bekendste plek voor een hanglamp is toch wel boven de eettafel. Met een hanglamp verlicht je op een doeltreffende en gezellige manier je eethoek. We doen tegenwoordig veel verschillende dingen aan de eettafel. Naast lekker eten, werken, lezen en tafelen we eindeloos na aan de eettafel. Daarom is het extra belangrijk om deze plek goed te verlichten. Een goede tip is om een dimmer te gebruiken. Hiermee regel je de sterkte van het licht. Zo creëer je een fijn leeslicht, maar kun je 's avonds ook gezellig natafelen in zacht en warm licht.

Industriële hanglamp

Als je op zoek gaat naar een nieuwe hanglamp, dan weet je vaak ook al welke stijl je mooi vindt. Of misschien weet je niet hoe je de stijl moet duiden, maar heb je wel een voorkeur voor bepaalde kleuren en materialen. Een woonstijl die ontzettend populair is en goed te combineren met andere stijlen, is de industriële woonstijl. De stoere materialen, geleefde uitstraling en no-nonsense vormgeving maken deze stijl tot een publiekslieveling.

Een industriële hanglamp kan een stoere toevoeging zijn aan je interieur. Materialen die je veel ziet zijn metaal, glas en hout. Oude fabriekslampen worden als inspiratie gebruikt voor de trendy hanglampen van nu. Met een robuuste industriële hanglamp geef je je interieur een rauw randje.

Op welke hoogte hang je een hanglamp

Naast de esthetische kant, moet je ook rekening houden met wat praktische zaken. Want als je een lamp boven de eettafel wil ophangen, hoe hoog moet dat dan precies? Bij de perfecte hoogte krijg je genoeg licht in de zithoek, niet te veel en niet te weinig. Een secuur klusje, maar er is een algemene regel die je kunt aanhouden. Zorg ervoor dat je zo'n 60 tot 75 cm tussen de lamp en het tafelblad houdt. Maar ook bij deze regel geldt: neem de tijd om te bepalen wat voor jou de perfecte hoogte is.

Een hanglamp kopen

Heb je hulp nodig met het kiezen van de perfecte hanglamp? Kom dan eens langs in één van onze winkels. Onze medewerkers hebben vakkennis en denken graag met je mee. Ook voor inspiratie op het gebied van hanglampen ben je bij ons op het juiste adres. Wie weet kom je wel met iets heel anders thuis dan dat je van tevoren had bedacht! Weet je juist precies welke lamp je wilt hebben?

Dan kun je ook lekker vanuit je luie stoel shoppen in onze webshop. Online of offline, wij ontvangen je graag in onze winkel!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?