Het is eindelijk zover, jullie hebben de sleutel gekregen van jullie mooie huis! Maar dan slaat de onzekerheid toe, hoe gaan we ons huis inrichten en waar moeten we gaan beginnen? Het belangrijkste in je huis is de basis van je interieur, de aankleding zoals accessoires komen op een later moment. Vaak is dit een veel gemaakte fout bij de start van het inrichten van je interieur.

Wat zijn de basis elementen in je interieur?

De basismeubelen zijn meubelen welke in elk interieur terug te vinden zijn bijvoorbeeld: bank, salontafel, dressoir en/-of kast (indien hier ruimte voor is), tv-meubel, fauteuil, eetkamertafel en eetkamerstoelen. Uiteraard hebben we hier dan enkel over de woon- en eetkamer.

Met deze basis elementen gaan we beginnen om een interieur op te bouwen. Het is belangrijk om te bepalen waar houden we van? Wat is onze woonstijl? Blader beide eens door een aantal woontijdschriften en knip uit wat je mooi vindt en plak het per persoon op een kartonnenbord. Zo creëer je je eigen moodboard, ook nog eens super leuk om te doen! Het zal jullie verbazen hoeveel overeenkomsten je terug gaat zien en vinden!

De woonstijlen welke momenteel bijvoorbeeld echte trends zijn, en je veel terug ziet, zijn de Scandinavische woonstijl en de Industriële woonstijl. Deze stijlen kun je ook perfect met elkaar matchen.

Wanneer jullie samen op één lijn zitten kan het shoppen beginnen. Het belangrijke wat wij mee kunnen geven: blijf bij jezelf en durf soms net even iets anders te doen! Zo maak je jou interieur spannend en gaat het niet vervelen. Het is bij Profijt Meubel mogelijk om volledige woonseries te kopen, zo heb je dan bijvoorbeeld dezelfde salontafel, tv-meubel, kast en eetkamertafel maar als je voor een speelser interieur wil gaan dan is het ook mogelijk om te combineren.

Welke vorm bank?

Naast de meubels zoals de salontafel en eetkamertafel heb je natuurlijk ook een bank nodig welke heerlijk zit. Vooraf is het belangrijk om te kijken waarvoor je wilt dat de bank gaat dienen. Vind je het heerlijk om na een lange dag werken op de bank te ploffen? Dan is een U-vormige bank of een L-vormige bank perfect. Deze banken hebben genoeg plek om lekker met de benen omhoog te zitten.

Is de ruimte kleiner en wil je toch lekker kunnen ploffen op de bank? Kies dan voor een 2- of 3-zitsbank met een mooie hocker, zo kun je toch de beentjes omhoog leggen wanneer je daar behoefte aan hebt en je schuift hem makkelijk aan de kant om ruimte te creëren.

Eetkamer

Vroeger kon je bijna alleen maar kiezen voor een rechthoekige eetkamertafel, tegenwoordig is de trend een ovale of een ronde eettafel. Rond tafels zijn HOT! Een ronde eetkamertafel is praktisch en neemt veel minder ruimte in beslag en dankzij de ronde vorm en is dus ideaal in een kleinere ruimte én je creëert ook nog een trendy look in huis!

In onze woonwinkels kijken en denken wij graag met je mee om het interieur te combineren, desnoods schuiven we alles bij elkaar om tot een mooi eind resultaat met je te komen.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?

  • De voordelen van een hoekbank
    Ben je op zoek naar een nieuwe bank voor in de woonkamer? Maar kies je voor een “gewone” bank, een hoekbank of een loungebank?
  • Herfst make-over!
    De najaarsschoonmaak zit er op, tijd om het gezellig te maken in huis tijdens de regenachtige herfstdagen!
  • De ideale kast
    Wil je je huis enigszins opgeruimd houden, dan kun je eigenlijk niet zonder voldoende kastruimte. Wat wil jij opbergen en wat is dus jouw ideale kast?