De najaarsschoonmaak zit er op, tijd om het gezellig te maken in huis tijdens de regenachtige herfstdagen! Gezellige avonden op de bank met een kop hot choco met slagroom en je favoriete serie op televisie. Tijdens deze dagen willen we warmte en sfeer in huis creëren waarbij we ons comfortabel en relaxt voelen.

Dit najaar zien we verschillende stijlen bij elkaar komen als we kijken naar de interieurtrends, maar overal vinden we de knusheid en warmte terug. Op kleurgebied kiezen we dit najaar voor neutrale en warme aardetinten gecombineerd met mooie prints.

Hieronder nemen we je mee naar de nieuwste interieurtrends van komend najaar.

Van buiten naar binnen

De trend welke we in de herfst veel gaan zien is “haal een beetje van buiten naar binnen”. Naast de neutrale kleuren zoals beige, is groen ook nog zeker een echte trendkleur. In combinatie met meubelen gemaakt van hout staat dit prachtig. Vergeet ook de Urban Jungle niet, groen in huis in de vorm van planten is deze herfst een absolute must!

Rijke stoffen

Waarschijnlijk heb je de afgelopen tijd al best wat meubelen en woonaccessoires voorbij zien komen in velvet. Deze trend is al een paar jaar terug te vinden in huis en past ook deze herfst in jouw huis! Denk aan velours, nep bont, wol en grove breisels. Of een poef in een velours aardetint bij de bank en een heerlijk grof gebreid plaid op de bank.

Vloerkleed

Om een huiselijke sfeer te creëren is een vloerkleed natuurlijk onmisbaar. Wat zijn de trends voor het najaar van 2020? Een jutekleed of een oosters tapijt! De laatste genoemde brengt een heerlijke warme sfeer in huis en maak het je af met mooie sierkussens en een warm plaid. Kies je toch voor een neutrale tint in huis, dan is een jutekleed een echte must. In combinatie met de aardetinten, planten en een mooi plaid kom je de herfst wel door!

Combineren!

Durf te mixen! Waarom zou je kiezen voor één woonstijl? Er zijn zoveel mooie combinaties mogelijk en het is alleen maar goed om woonstijlen te mixen met elkaar. Welke woonstijlen zijn dan succesvolle combinaties? Denk aan Industrieel & Modern of Scandinavisch (witte basis) & Boho! Als je deze woonstijlen gaat mixen kom je uit op een warm interieur.

Door te spelen met deze twee woonstijlen en het te combineren met materialen, vormen, patronen en kleuren in je interieur uitdagend. Als je woonstijlen gaat combineren is het wel belangrijk om te proberen dezelfde kleurtinten te laten terug komen in je interieur, dit zorgt voor rust en eenheid in je interieur. Doe vooral wat goed voelt en zorg voor een goede balans.

Licht in huis

Om sfeer te creëren is dit één van de belangrijkste zaken in huis, je lichtplan! Het wordt weer eerder donker ‘s avonds en het is dus tijd om goed te kijken naar goede verlichting. Met kaarsjes in huis kun je al een gezellige sfeer in huis creëren, maar het is ook belangrijk om naar goede sfeerverlichting te kijken. Denk aan spotjes (wél dimbaar!), een vloerlamp of een tafellamp welke je op een plank kan zetten boven de bank. Tegenwoordig heb je ook hele toffe peertjes met werkjes en coatings, dit staat super leuk in je lamp boven de eettafel of salontafel.

Welke lamp is favoriet van ons? De vloerlamp Fingal! Deze lamp zorgt voor een warme sfeer en een mooie verlichting en werkje op de muur. Is een vloerlamp te groot in je interieur? Kijk dan bijvoorbeeld eens naar de tafellamp Greenville, deze is in verschillende kleuren leverbaar en een echte eyecatcher in huis.

Met deze leuke tips staat er een prachtige herfst op je te wachten om heerlijk te relaxen en te genieten van je mooie interieur.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?