Veel mensen dromen van een grote, ruime woonkamer. Vaak wordt gedacht dat een grote kamer makkelijker is om in te richten dan een kleine. Toch valt dit wel tegen. In een kleine ruimte, of een ruimte met 'gekke' hoekjes, heb je niet veel keuze wat betreft de inrichting. Een bank kan niet overal staan en de fauteuil heeft een vaste plek.

In een grote woonkamer heb je tal van mogelijkheden. Waar zet je je meubels? En hoe maak je het eigenlijk gezellig?

Laat de muren los

In een kleinere woonkamer worden meubels vaak tegen de wanden geplaatst. Logisch, want dit is de beste keuze als de ruimte beperkt is. In een grote woonkamer kun je dit loslaten. Vaak staan meubels te ver van elkaar als je ze allemaal tegen een muur plaatst.

Als er genoeg loopruimte is, kun je daarom prima je bank in de open ruimte zetten. De ruimte tussen de tv en de bank is dan veel beter en je hebt achter je bank ruimte voor een mooi dressoir. Laat daarom de muren los en kies voor de meest logische opstelling van je meubels, ook al is dat in de vrije ruimte.

Maak zones in de ruimte

In een grote kamer kun je veel meer kwijt dan alleen een zit- en eethoek. Je hebt de luxe om een aparte leeshoek te maken. Of misschien vind je het fijn om in je woonkamer een gezellige thuiswerkplek te creëren. Een mooie en snelle manier om een zone te maken in de woonkamer is door middel van een vloerkleed.

Door een groot vloerkleed in het zitgedeelte te leggen, geef je duidelijk aan dat het een aparte zone is. Ook de eethoek maak je knusser met een mooi vloerkleed. Zorg voor balans in print en kleur, textiel en wollige materialen, dit alles tezamen maken je grote woonkamer gezellig.

Kies voor groot

Een grote ruimte vraag om een echte eyecather. Kies voor een heerlijke royale hoekbank en een robuuste eettafel. Deze meubels vullen de kamer mooi en passen qua verhouding bij de ruimte. Natuurlijk kun je deze grote meubels wel aanvullen met een mooi dressoir of een aantal trendy bijzettafeltjes. Maar kies in de basis voor groot, dan is de ruimte mooi in balans.

Shoppen voor een grote woonkamer

Je kunt online en in onze fysieke winkels heerlijk shoppen voor je grote woonkamer. We hebben een eigentijds assortiment met royale banken, grote eettafels en fijne fauteuils.

Style het af met onze trendy accessoires en geniet van al die ruimte!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?