Naast wit, is grijs een kleur die we graag gebruiken voor de basis in ons interieur. Grijs heeft een beetje een saaie reputatie. Onterecht vinden wij, grijs is juist een prachtige en vooral ideale kleur voor je interieur.

Zeker met deze tips!

Grijs is de basis

Grijs is een prachtige en vooral neutrale kleur om te gebruiken voor de basis in je interieur. Je ziet de kleur wel, maar deze is niet te aanwezig. Met een grijze basis komen andere kleuren en materialen heel goed tot hun recht.

Grijs is mooi in combinatie met wittinten, maar ook met andere grijstinten. Of want denk je van een warm beige kleur? Je kunt de grijze basis in vrijwel alle interieurstijlen toepassen, ideaal dus.

Landelijk interieur

Ben je fan van een landelijk interieur? Dan kun je grijs combineren met warme tinten zoals taupe, bruin en beige. Denk hierbij aan een sfeervol zandkleurig vloerkleed of aan een meubel van ruw hout. Een ideale mix voor een knus landelijk interieur.

Scandinavisch interieur

Past de minimalistische Scandinavische interieurstijl beter bij jou? Combineer het grijs dan met zwart, wit of met pastelkleuren. Denk zeker aan de grafische patronen die bij deze woonstijl horen, zoals bijvoorbeeld een roze sierkussen met grafisch patroon. Kies voor meubelen van licht hout en creëer zo die typisch Scandinavische sfeer.

Industrieel interieur

Bij een industrieel interieur is grijs vaak al de basis. Combineer bij deze woonstijl kleuren als legergroen en zwart. Kies vooral stoere materialen zoals leder, beton en metaal. Zeker een cognackleurige leren fauteuil combineert uitstekend bij dit stoere interieur.

Inspiratie voor een grijs interieur

Zo zie je maar, grijs is niet saai en is juist een prachtige basis voor ieder interieur. Wil je nog meer inspiratie opdoen voor jouw (grijze) interieur? Dat kan!

Breng een bezoek aan onze webshop of kom naar één van onze winkels.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?