We kennen allemaal de traditionele eethoek: een rechthoekige tafel met vier of zes stoelen eromheen. Het traditionele beeld is langzaam aan het veranderen, trends als de ronde eettafel en een combinatie van verschillende stoelen zijn enorm populair. Maar er is nog een mooie én praktische trend die we niet over mogen slaan: de eetkamer bank!

Voordelen eetkamerbank

De eetkamerbank, of eetbank, heeft naast zijn mooie voorkomen nog een ander groot voordeel: hij is ruimtebesparend. In tegenstelling tot eetkamerstoelen kun je een eetkamer bank namelijk tegen een muur plaatsen. Heb je een smalle of rechthoekige kamer? Dan kan een eetbank echt uitkomst bieden! Je kunt de tafel ver aanschuiven waardoor de eethoek veel minder ruimte nodig heeft. Natuurlijk kun je ook voor een leuke bank gaan als je wel veel ruimte hebt, gewoon omdat je het mooi vindt. Het geeft een leuk effect om gezellig samen op een eetbank te eten.

Industriële eetkamerbank

Je hebt eetkamer banken in veel verschillende soorten en maten. Wat past er goed in jouw interieur? Een trend die al jaren erg populair is, is de industriële woonstijl. Daar past een industriële eetkamer bank naadloos bij! Deze stijl kenmerkt zich door stoere materialen en een rauw randje. Niet te glad en netjes, maar geleefd en robuust. Is dit iets voor jou? Je kunt een industriële eetkamer bank mooi combineren met een grove houten tafel en lederlook eetkamerstoelen.

Een eetkamerbank kopen

Je kunt bij ons zowel online als offline prachtige eetbanken kopen. Weet je precies waar je naar op zoek bent? Dan shop je vanuit je luie stoel in onze uitgebreide webshop. Wil je liever verschillende eetkamerbanken testen en vergelijken? Snappen we! Kom dan eens langs in één van onze winkels. We laten je zien hoe je onze meubels styled en verrassen je met bijzondere combinaties. Doe inspiratie op voor een nieuwe eethoek, zithoek of mooie woonaccessoires.

Ons team adviseert je graag!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?