Met Pasen pakken we lekker uit wat betreft de paastafel. We gaan uitgebreid ontbijten of brunchen en genieten samen van al het lekkers aan de mooie, aangeklede paastafel.

Hoe maak je een paastafel gezellig?

Er is ontzettend veel paasdecoratie te koop. Het meeste heeft felle kleuren, maar als je daar niet van houdt, is het ook zeker mogelijk om een mooi, aangeklede tafel te maken. We geven je wat tips!

Als basis is een tafelkleed een must. Dit geeft meteen een gezellige sfeer. Een linnen tafelkleed in een lichte tint is hiervoor heel geschikt. Natuurlijk pak je je mooiste servies uit de kast, inclusief kommetjes voor het fruit, mooie glazen voor je fruitsap en een glazen karaf voor het water. Tip: doe wat fruit in het water, bijvoorbeeld aardbeien en frambozen, maar ook komkommer met limoen en munt is heerlijk. Het geeft een lichte smaak en staat heel zomers!

Op de borden leg je mooie servetten. Dit kunnen prima papieren servetten zijn, maar ook stoffen servetten zijn natuurlijk heel geschikt voor deze gelegenheid.

Zet tevens een grote vaas op tafel met een paastak erin. Je hoeft er niet eens iets in te hangen. De tak zelf geeft al sfeer genoeg. Kaarsen mogen ook niet ontbreken. Zet een paar waxinelichthoudertjes neer in groepjes van 2 of 3, of een mooi groot windlicht met een grote kaars en siergrind eromheen.

De overige aankleding van je paastafel bestaat uit vers gebakken broodjes, natuurlijk eieren, vers fruit, een lekker kopje koffie of thee en meer. Heerlijk genieten samen!

De eettafel en de trends

Je kan iedere eettafel omtoveren tot een mooie Paastafel. Of je nu een rechthoekige of ronde eettafel hebt, het kan allemaal. Ook de ovale eettafel wordt steeds populairder. Aan een ronde eettafel kan je niet altijd iedereen kwijt, dan is de ovale eettafel een perfecte oplossing.

Waarom? Een ovale tafel is dan een goede keuze als je mee wilt gaan in de ronde-vormen-trend, maar wel de ruimte van een rechthoek tafel wilt benutten. Ze zijn er in oneindig veel verschillende soorten hout en daarnaast kan je ook vaak zelf het onderstel kiezen. Ook hier is de keuze weer reuze.

Ovale eettafels staan net als ronde eettafels bekend om hun gezelligheid. Je hebt geen rechte hoeken en je kan goed contact maken met iedereen die aan tafel zit.

Bij Profijt vind je eettafels in alle denkbare soorten en maten. Rond, rechthoekig, ovaal en in diverse stijlen zoals robuust, modern, strak, landelijk, etc. Voor iedere woonstijl en smaak is er een passende eettafel te vinden. Kom gerust eens naar onze winkels om inspiratie op te doen!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?