“Ze is een beetje een grijs muisje”, zeggen we als we iemand saai en burgerlijk vinden. Onterecht heeft grijs zo in de loop der jaren de naam gekregen nietszeggend te zijn. Maar een grijs interieur is verre van saai, als je het op de juiste manier toepast!

Grijs is prachtig in combinatie met veel andere kleuren en er bestaan zoveel tinten, dat zelfs een volledig grijs interieur mooi kan zijn.

De kracht van grijs

Grijs mag absoluut de hoofdrol spelen in je interieur. Je woonruimte wordt er elegant van, rustig, en stijlvol. Grijs is bovendien een kleur die andere kleuraccenten beter tot recht laat komen: net als zwart, maar grijs zorgt voor veel meer rust. Niet voor niets is deze kleur helemaal hot en happening in de woonwereld de laatste jaren. Het past in een modern interieur, maar ook erg goed -vooral in de tint antraciet- bij industriële meubels. Grijs is zelfs een belangrijk onderdeel van de gezellige en hippe Scandinavisch design woonstijl!

Grijs & een accentkleur

Omdat grijs zoveel rust uitstraalt, en tóch meer karakter heeft dan wit, is het de perfecte tint om te combineren met een opvallende accentkleur. Okergeel leent zich hier bijvoorbeeld fantastisch voor! Maar ook blauw, rood en goud gaan erg mooi samen met grijs. Je begint dan met een grijze basis: verf een muur lichtgrijs, zet er een antraciet bankstel voor, en hang grijze gordijnen voor het raam. Je okergele kussens en het vloerkleed in geel-en-grijs springen er dan extra mooi uit!

Grijs & pastelkleur

Een andere mooie combinatie is grijs met pastelkleuren. Zachtroze doet het bijvoorbeeld erg goed in de slaapkamer: zo creëer je een rustig, romantisch geheel dat helemaal niet soft is, maar juist erg trendy. Ook pastelblauw of zachtmint kleuren heel mooi met grijs.

Grijs & hout

Het is niet voor niets de meest gebruikte kleur in een industriële woonstijl: grijs gaat prachtig samen met hout! Het biedt de rustige basis voor het robuuste, vaak gerecyclede hout met knoesten en karakter. Ga je voor een zachte tint grijs, dan wordt je interieur er lichter en ruimer van. Maar je kunt ook bewust kiezen voor antraciet om een stoer effect te creëren!

Grijze accessoires

Geen zin om muren te verven, nieuwe meubels te kopen en vloeren te vervangen? Je kunt grijs ook met behulp van accessoires in je interieur verwerken. Leg bijvoorbeeld in de slaapkamer een zacht, grijs plaid over het bed en voeg een paar grijze sierkussentjes toe. Doe de oude gordijnen in de woonkamer de deur uit en hang er een grijs paar, gecombineerd met stenen plantenpotten en kaarsenplateaus.

Ook een poef, vloerkleed, kaarsenhouders en hanglamp in grijs maken je interieur elegant en rustig!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?

  • Onze favoriete banken
    De zoektocht naar de hoekbank welke perfect bij je past is nog maar net begonnen. De bank is één van de belangrijkste zitmeubels in huis vandaar dat het belangrijk is om je goed te oriënteren.
  • Woonstijlen mixen: hoe doe je dat?
    Welke woonstijl past bij jou? De kans is groot dat dit helemaal niet één interieurstijl is.
  • Kies voor de juiste verlichting
    Naast sfeer en uitstraling heeft verlichting ook een belangrijke functionaliteit. De functie is uiteraard per ruimte verschillend.