Een lekkere, goed zittende fauteuil is in iedere woning onmisbaar. Een heerlijke stoel waar je fijn in kunt ontspannen. Om even een lekker kopje koffie of thee te drinken, om de krant, een boek of een tijdschrift te lezen met een goed glas wijn of om even lekker te relaxen en helemaal niets te doen. Waar moet je op letten en hoe vind je voor jou de perfecte fauteuil?

We vertellen je hier graag meer over in deze blog.

Het zitcomfort van jouw fauteuil

Een fauteuil is ervoor gemaakt om lekker in te relaxen. Om goed te kunnen ontspannen is het natuurlijk ontzettend belangrijk dat de stoel comfortabel zit. Koop daarom nooit zomaar een fauteuil op de gok, maar ga de stoelen echt even lekker proberen en voelen. Het is natuurlijk voor jou persoonlijk wat jij fijn vindt zitten. Je kunt er in de basis vanuit gaan dat een fauteuil waarbij de zitting ongeveer twee centimeter onder je knieholte komt, de hoogte goed is.

Het type fauteuil

Er zijn een tal van mogelijkheden wat fauteuils betreft. Wil jij een zogenoemde clubfauteuil, een verstelbare relaxfauteuil, een fauteuil met oren of een draaibare fauteuil? Kortom, keuze genoeg! Kijk van tevoren goed naar welk type fauteuil bij jouw wensen aansluit en past in jouw interieur. Dat maakt de keuze al een stuk makkelijker!

Het materiaal van jouw fauteuil

Het materiaal van je nieuwe fauteuil is ook afhankelijk van jouw wensen en situatie. Wil je een warme, zachte stoel? Dan zul je wellicht sneller kiezen voor stof. Komen er kinderen over de vloer of ben je zelf degene die nog wel eens knoeit? Dan is leer misschien wat praktischer voor jou.

Let bij het kiezen van het materiaal ook goed op waar de fauteuil komt te staan. Zowel stof als leer kan namelijk door het licht verkleuren, daarom kun je hem beter niet al te dicht bij het raam plaatsen. Leer heeft het nadeel dat bij een haard of verwarming het materiaal kan uitdrogen. Goed om van tevoren over na te denken dus!

De kleur van jouw fauteuil

Wat betreft de kleur zijn er eindeloos veel mogelijkheden. Ga jij voor een neutrale, tijdloze kleur als zwart, bruin, grijs of beige? Of mag jouw fauteuil best een eyecatcher zijn in jouw woning? Dan ga je misschien veel liever voor een groene, een blauwe of een rode fauteuil.

De elektrisch verstelbare fauteuil

Wil jij écht de allerbeste ontspanning krijgen? Dan is de elektrisch verstelbare fauteuil wellicht wat voor jou! Deze kun je vaak in veel verschillende standen zetten helemaal naar hoe jij wilt zitten. Dat noemen we nog eens relaxen! Let er wel goed op dat je de relaxfauteuil wel redelijk in de buurt van een stopcontact plaatst. Klinkt logisch, maar toch goed om nog even aan herinnerd te worden toch?

We hopen dat jij de geschikte fauteuil vindt die helemaal bij jou en jouw interieur past!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?

  • Zo vind je dé perfecte eetkamerstoelen
    Het is zover. Het is tijd voor nieuwe eetkamerstoelen. Leuk! Maar hoe vind je nu voor jou de perfecte eetkamerstoelen? Er is zoveel keuze dat je er spontaan keuzestress van kunt krijgen. Met armleuning, zonder armleuning. Van leer of van stof. Op pootjes of op wieltjes. Tijd om het makkelijker voor je te maken. In […]
  • De zoektocht naar de geschikte fauteuil
    Waar moet je op letten en hoe vind je voor jou de perfecte fauteuil? We vertellen je hier graag meer over in deze blog.
  • Hoe breng ik mijn huis in kerstsfeer?
    Wat is er leuker en gezelliger dan je huis versieren met kerst decoratie? Jingle all the way...