De grijze bank zien we terug in heel veel interieurs. Een grijze bank saai? Helemaal niet! Hij is tijdloos en eindeloos te combineren met verschillende kleuren en woonstijlen en dat maakt deze bank zo populair. Wil jij een grijze bank in jouw interieur?

Lees dan deze blog en doe inspiratie op hoe je deze kunt combineren in jouw huis.

Soorten banken

Qua type bank is er volop keuze. Natuurlijk ligt het aan jouw smaak maar vaak hangt het ervan af hoeveel ruimte je hebt om jouw bank of bankstel kwijt te kunnen. Heb je genoeg ruimte voor jouw bank? Dan is een 4-zits of misschien zelfs wel 5-zits wat voor jou. Of een grote hoekbank, loungebank of u-bank. 

Heb je minder ruimte of een lastige indeling om jouw bank kwijt te kunnen? Dan kan een bankstel van bijvoorbeeld twee keer een 2-zits uitkomst bieden. Of stel jouw unieke bank samen door een elementenbank te kiezen.

Heeft luxe en relax je voorkeur? Kies dan voor een bank met relaxsystemen. Bij een bank met een relaxsysteem kun je vaak het onderstel naar boven klappen zodat je lekker met je benen omhoog kunt zitten en de rugleuning en hoofdsteun zijn vaak ook verstelbaar. Alleen in het type bank zijn dus al enorm veel keuzemogelijkheden.

Het voordeel van een grijze bank

Zoals we al eerder zeiden is een grijze bank eindeloos te combineren. Houd jij van een neutraal interieur met veel hout en zwart en wit tinten? Een grijze bank sluit hier naadloos bij aan. Ben jij er gek op om regelmatig met accessoires en sierkussens een nieuwe sfeer of een nieuwe kleur te proberen in jouw interieur? Met een grijze bank kun je alle kanten op. Zo creëer je steeds een nieuwe sfeer in huis zonder meteen een nieuwe bank te hoeven kopen. Op deze manier blijft het qua kostenplaatje ook leuk om eens iets nieuws te proberen!

De verschillende ondertonen in grijs

Grijs is bijna nooit alleen maar grijs. Vaak zit er een ondertoon in grijs. Zo heb je blauwgrijs, groengrijs en bruingrijs. Het is belangrijk om hier goed op te letten bij het uitkiezen van jouw grijze bank. Een bruingrijze bank blendt bijvoorbeeld heel lekker in een landelijk(er) interieur met veel neutrale warme, tinten. Een blauwgrijze bank past perfect in een industrieel interieur thuis met bijvoorbeeld een donkerblauwe muur of een blauwstalen deur. En de groengrijze bank? Die combineer je fantastisch in een natuurlijk interieur. Een groene muur? Veel planten? Of groene accessoires? Precies. De groengrijze bank.

Het materiaal van jouw grijze bank

Naast het model en de kleurtint van jouw grijze bank mag ook de overweging wat betreft materiaal natuurlijk niet ontbreken. Alsof er nog niet genoeg keuzemogelijkheden zijn kun je in materialen ook nog kiezen uit onder andere stof, leder, microleder of microvezel.

Zijn kwaliteit en duurzaamheid de kenmerken waar jouw perfecte bank aan mag voldoen? Dan is een leren bank wellicht geschikt. Leer is een natuurlijk product en wordt in de loop van de tijd alleen maar mooier.

Is een échte leren bank voor jou wat aan de dure kant of niet helemaal nodig? Ga dan voor een look a like. Kunstleer. Een micro lederen bank is haast niet van echt te onderscheiden én super makkelijk in onderhoud.

Ook een bank bekleed met microvezel is makkelijk in onderhoud. Maar wat microvezel wel heeft, maar leer niet: het voelt ook nog eens lekker zacht!

De grijze stoffen bank is misschien wel de grootste favoriet. Voelt zacht, zit zacht en straalt sfeer en warmte uit. Stof is alleen wel iets minder makkelijk in onderhoud dan een microleder of microvezel bank. Maar.. als je een klein beetje extra oplet heb je jarenlang plezier van een stoffen grijze bank.

We hopen dat je na het lezen van deze blog voldoende inspiratie hebt om zelf aan de slag met het maken van de juiste keuze voor jouw grijze bank.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?