Ben je op zoek naar een nieuwe bank voor in de woonkamer? Dan maak je ongetwijfeld al in een vroeg stadium de keuze of je gaat voor een “gewone” bank, een hoekbank of een loungebank.

Om alle verwarring direct uit de lucht te halen hier even het verschil tussen een hoekbank en een loungebank:

  • Een hoekbank is een bank die de hoek omgaat, in de praktijk betekent dit dat je in twee richtingen kan zitten met je rug tegen een leuning.
  • Een loungebank is een bank met een chaise longue waarop je languit kan liggen. Vaak is dit een “gewone” rechte bank maar het kan natuurlijk ook een hoekbank zijn met een liggedeelte.

Mocht je de keuze nog niet gemaakt en twijfelen tussen welk type bank voor jou het beste is

Wij hebben hier de 4 voordelen van een grote hoekbank voor je op een rijtje gezet:

1. Maak een groot gebaar met een groot meubelstuk

Heb je een kleine woonkamer? Dan is een hoekbank juist voor jou een hele goede keuze. Dat klinkt tegenstrijdig maar is echt waar! Door te kiezen voor relatief grote meubels oogt een kleine ruimte groter dan wanneer je kiest voor verschillende kleinere meubelstukken.

Grote meubelstukken, zoals een hoekbank, brengen rust in elke ruimte (zowel een grote als een kleine ruimte) en maken het geheel minder “rommelig” dan wanneer je, zou kiezen voor verschillende losse fauteuils.

2. Veel comfortabele zitplekken

Een grote hoekbank biedt veel zitplekken. En, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een loungebank waar je natuurlijk ook op het loungegedeelte zelf kunt gaan zitten, ook veel comfortabele zitplekken mèt rugleuning.

Want zeg nou zelf, het is echt heel fijn om ook even lekker achterover te leunen en neer te kunnen ploffen in een stel zachte kussens. In vergelijking met twee losse rechte banken, is bij een hoekbank de lege ruimte die ontstaat wanneer je twee rechte banken in een hoek bij elkaar zet, nu ook een extra zitplek geworden.

3. Creëer meerdere hoeken in één ruimte

Door een hoekbank niet met twee kanten tegen de muur te plaatsen, maar juist (met minimaal één zijkant) in de vrije ruimte, gebruik je de bank als een roomdivider. Zo krijg je een apart zithoekje in je woonkamer. Het breekt de ruimte en maakt de indeling direct wat spannender en dynamischer.

Daarnaast geeft de achterkant van de bank dan weer nieuwe mogelijkheden. Je kan er bijvoorbeeld een klein bureautje tegenaan plaatsen om een extra werkplek te creëren of bijvoorbeeld een perfect speelhoekje voor de kids achter maken. Zo is direct het speelgoed uit het zicht als je op de bank zit, een win-win!

4. Even ontspannen met de beentjes omhoog

Ondanks dat er meestal geen chaise longue aan een hoekbank zit, leent een hoekbank zich er natuurlijk ook uitermate voor om lekker met de benen omhoog op de bank te gaan liggen.

Even ontspannen terwijl je een boek leest of je favoriete serie bekijkt. En misschien zelfs stiekem een oogje dicht te doen ;-).

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?