Een salontafel is het middelpunt van de woonkamer. Dit is tegenwoordig zo maar was vroeger niet anders. Toen dronken de dames van stand hun kopje thee met wat lekkers bij de salontafel en de heren van stand hun glaasje wijn.

Het woord salontafel is afgeleid van het Franse woord Salon wat woonkamer als betekenis heeft.

Een salontafel is vaak even hoog als de zitting van een bank. Je kunt er je drankjes en afstandsbediening op kwijt en niet zelden wordt een salontafel ook als voetenbank gebruikt.

Een bijzettafel daarentegen is een stuk kleiner dan een salontafel. Daar waar een salontafel vaak een vaste plek heeft, in het midden van de woonkamer voor de bank, kan je met een bijzettafel alle kanten op. Hij is vaak licht van gewicht dus gemakkelijk te verplaatsen en kan tijdelijk ingezet worden als extra tafel of een vaste plek krijgen naast de bank zodat jij gemakkelijk bij je kopje thee kunt! Op een bijzettafel kan je ook heel leuk een plantje of een lampje neerzetten.

Bijzettafels en salontafels zijn er in ontzettend veel soorten, materialen, afmetingen kleuren. Voor elke woonstijl is er wel een passende tafel te vinden. De keuze van een salontafel stem je vaak af op de rest van het interieur. Misschien kies je voor een salontafel die past bij de eettafel of eentje die perfect matcht met de rest van je interieur. Een salontafel is vaak vierkant, rond of rechthoekig en qua materiaal zijn ze vaak van hout of een combinatie van hout en glas.

In bijzettafels heb je vaak een ruimere keuze. Een bijzettafel hoeft niet perse te passen bij de rest van het interieur. Deze mag best van een heel ander materiaal zijn zoals van aluminium, kunststof of van een stoer metaal. Of een bijzettafel in een hele kekke kleur! En waarom zou je voor 1 bijzettafel kiezen als je er ook drie kunt nemen? We zien steeds vaker dat bijzettafeltjes in setjes van 2 of 3 komen.

Leuk om deze speels bij elkaar te zetten en handig om kris kras door de kamer te plaatsen als je een feestje hebt!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?